PandArte

Kreatív tippek levendulából!

2017. július 03. - PandArte

Egyre többen keresik fel itthon az olyan területeket, ahol hogy saját magunk szedhetünk epret, barackot, tulipánt, na és persze levendulát, ami mind közül talán a legkeresettebb! Most mutatok pár érdekes ötletet, hogy mit is tudtok csinálni a nem kis mennyiségű lila virággal:)
picmonkey_collage_143.jpg

Dekorációk

Ha szépen leszárítjátok a levendulát, sokféleképpen fel tudjátok utána használni. Elég sokáig meg is marad a száraz virág, így érdemes péládul hangulatós dekorációkat készíteni belőle, rengeteg ötletet lehet erre találni, az egyszerűbbektől, a kicsit bonyolultabbakig.
picmonkey_collage_142.jpg

picmonkey_collage2_16.jpg

Levendulás-citromos testpermet: a szúnyogűző

A Neked mi használ? oldalán találtam egy tök jó kis receptet, ami beválhat a szúnyogok ellen, közben pedig még jó illata is van, nem úgy, mint a boltban kapható toxikus társainak! A vérszívók, így a szúnyogok, kullancsok ódzkodnak a levendulás, citrusos illóolajoktól, így ez a permet nem csak nagyon kellemes, de hasznos is. 

 Hozzávalók: 10 szál levendula, 2 dl víz, 2 kezeletlen citrom, 0,5 l ásványvíz

A levendulát forrásban levő vízzel leöntjük, az edény tetejét lefedjük, 10 percig hagyjuk állni. Beleöntjük egy üvegbe, felöntjük az ásványvízzel, belefacsarjuk az egyik citrom levét, a másik citrom héját belereszeljük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap leszűrjük és egy tölcsér segítségével a permetezőbe adagoljuk.

Esküvői hangulat

Valaki annyira rajong a levenduláért, hogy akár az esküvőjét is el tudja képzelni ebben a hangulatban. Itt láthattok pár ötletet arra, hogyan lehet egyszerű, mégis mutatós dekorokat készíteni a nagy napra!

57ae76ae9fa3c69a7ffedeaa6a59dd04.jpg

Levendulás jégkocka és limonádé

Jégkockát igazán egyszerű készíteni, hiszen a virágokat csak szépen beleteszed a jégkocka tartóba, majd vizet öntesz rá és már mehet is a mélyhűtőbe. Azzal lehet sokat játszani, hogy különböző formájú tartókba teszed. A Levendulamagazin oldalán pedig találtam egy finom limonádé receptet is hozzá:)

" Egy evőkanál szárított levendulát 1-2 dl forró vízbe dobsz, fél órát állni hagyod, majd csinálsz egy citromos limonádét – ízlés szerint édesítővel, cukorral vagy anélkül – amihez hozzákevered a levendula lét és jól behűtöd. Legjobb a frissen csavart citromlé esetleg egy icipici reszelt citromhéjjal. Ha csak friss levendula van, akkor jól dörzsöld szét a virágokat az áztatás előtt. Forró víz nélkül is jó, a lényeg, hogy időt kell hagyni, hogy kiázzon a levendula íze. Ugyanezzel a módszerrel készül a citromfüves és a mentás limonádé is, mindhárom nagyon jó hűsítő nagy melegben. "

u_3.jpg

Levendula fagyi

Sokféle receptet lehet találni a neten Levendulás fagyira, jégkrémre, joghurtosan, vagy tejszínnel, érdemes végigböngészni őket és megtalálni azt, ami nektek igazán bejön!

fagyi.jpg

Ékszerek

Talán ezek az ötletek tetszenek nekem a leginkább és szerintem ezek a legtartósabbak is! Többféle ékszeralapot lehet találni a kifejezetten erre szakosodott üzletekben, nekem a bal oldali nyitható medál nagyon tetszik, passzol a levendula provance-i stílusához. Ebbe nagyon egyszerűen csak bele kell helyezni a virágokat, de aki már gyakorlottabb, vagy kísérlezető kedvű, az a műgyantával is kreatívoskodhat!

ekszer.jpg

Fotók: pinterest

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása