Ti már hallottatok a SÓVIRÁGOKRÓL? Ha még nem, akkor itt az ideje megkóstolni! Bizony, ezt nem szagolgatni kell, hanem enni:) Olyan prémium minőségű só-fűszer keverékekről van szó, amikben színes, na és persze ehető virágok is vannak. Ez a kedvenc kertészmérnök barátnőm, Bazsalikomos kert legújabb finomsága!
Imádom Mariann ötleteit, teáit, pestoit, lekvárjait...egyszerűen eddig minden ízlett, amit készített! Szerencsémre sűrűn meg is lep velük:) Ha még nem ismernétek őt, akkor jó tudni, hogy a Bazsalikomos kert 100%-ban természetes termékei a családi farmról származó gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és fűszernövények válogatásainak felhasználásával és sok-sok szeretettel készülnek. Növényeik termesztéséhez csak biogazdálkodás szerinti védekezést alkalmaznak.
Mariann
Fotó: Appleheart Photography
Visszatérve a Sóvirágokhoz, hogy mi is van bennük pontosan?
" Azt már az előkészületek alatt tudtam, hogy magyar sót (is) szeretnék a sóvirágokba. Így egy kedves erdélyi ismerősömön keresztül sikerült közvetlenül Parajdról parajdi sót vásárolnom. Ez adja a termékek alapját, amit a Maldon Salt sóval egészítettem ki. Kezdésnek (mert már most vannak ötletek új ízekre) két félét készítettem: egy Bazsalikomosat és egy Zsályásat. Minden ehető virág és fűszernövény természetesen a Bazsalikomos kertben termett, organikus körülmények között, azt mondhatom, remek mezőgazdasági év volt az idei a növényeknek. " - meséli Mariann.
Kétféle ízvilág
A Bazsalikomos SÓVIRÁG attól lett tökéletes, hogy a bazsalikom mellé citromfüvet és a saját citromfánkról szüretelt citromok héját tettem, aranyló színét pedig a napraforgó szirmainak köszönheti. Olasz tészták, saláták, hal és fehér húsok fűszerezésére, sajtokhoz, de még egy szimpla vajas kenyér tetejére szórva is ajánlom.
A Zsályás SÓVIRÁG lila, narancs, zöld és fehér színével már a szemnek is élmény. A zsálya virághoz és levélhez borsmentát és körömvirágot kevertem, így lett a végeredmény igazán komplex és letisztult ízvilágú. Krémlevesekhez, rizottókhoz, vörös húsokhoz, sült zöldségekhez illik a legjobban.
Állítsd össze saját fűszersó keverékedet
Mariann több helyen is tart workshopokat, ahol egy játékos gyógy- és fűszernövény ismeret után, ti magatok is elkészíthetitek a saját SÓVIRÁGOTOKAT:) Ilyenkor rengeteg alapanyagot visz magával úgyhogy nagyon jó kis program szokott lenni, az alábbi képen láthatjátok is, hogy miket kevertek ki a résztvevők! Ebben az évben október 11-én lesz az utolsó ilyen lehetőség, amiről itt olvashattok bővebben.
Még egy kis újdonság - Új csomagolásban a Bazsalikomoskert teakeverékek
A Bazsalikomos kert teái a papírtasakos csomagolás mellett idén ősztől már üvegben is kaphatóak " Teáim 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert, aromát és semmilyen ízfokozót, családi gazdaságunkban termett gyümölcseinekből, gyógynövényeinekből és fűszernövényeinekből viszont annál többet. Amikor összeállítok egy-egy teát, kiemleten figyelek a pozitív élettani hatásokra, emelett ízélményt is nagyon fontosnak tartom, ezért teáim nemcsak egészségesek, de nagyon finomak is. "
A Bazsalikomkert tea-család tagjai:
NAP: alma, szilva, csipkebogyó, rozmaring, fodormenta, bazsalikom
HOLD: citromfű, levendula, körömvirág, mezei cickafark, kamilla, bazsalikom
CALENDULA: csalán, körömvirág, citromfű, bazsalikom
GYÓGYULJ MEG: borsmenta, csalán, zsálya, kakukkfű, kamilla, levendula, hagyma, bazsalikom
Mariann termékei beszerezhetőek az alábbi helyeken:
A másik bolt, Pohárszék Bor & Kávé, Prezent Budapest
Kommentek