PandArte

Több mint 200 mese egyetlen applikációban!

2018. április 03. - PandArte

Egy fiatalokból álló lelkes magyar csapat pár éve fejleszettett egy olyan applikációt, amivel zsebre vághatunk egy egész mesekönyvtárat! Szerintem zseniális ötlet, régóta követem a munkájukat, most pedig már aktív olvasói is vagyunk a meséknek, hiszen Ármin elmúlt két éves, ráadásul a mi mesénk is életre kelt ebben az alkalmazásban:) Ismerjétek meg Ti is ezt a szuper applikációt!

erdei_jogakaland_bookr_kids.jpg

Erdei jógakaland a BOOKR Kids-ben

Hasznos, fejlesztő tartalmak

Tabletezni és okostelefonokat nyomkodni manapság már korán kezdenek a gyerekek, ha mi is használjuk ezeket az eszközöket napi szinten, ez ellen lehet küzdeni, de szerintem felesleges. Azt viszont szülőként elég sokáig tudjuk befolyásolni, hogy milyen tartalmakat nézzenek. Ha Ti is szeretnétek hogy a kicsik hasznosan, fejlesztő hatással töltsék el az időt az okos eszközök előtt, erre szuper lehetőséget nyújt a BOOKR Kids!  Képzeljétek, még reklám sincs benne, ami engem például megőrjít a YouTube-on, ahol kétpercenként megszakítják a meséket, ráadásul sokszor olyan reklámokkal, amik felnőtteknek szólnak!

" A BOOKR Kids tehát egy tabletre és okostelefonra letölthető mesealkalmazás. A név egy könyvtárat takar, ahol interaktív mesekönyvek találhatóak. Azért interaktív egy mese, mert e-book, hangoskönyv és edukációs játék egyben. Olyan komplex meséket tudunk nyújtani vele a gyerekeknek, amik bár megőrzik a könyveket és a történetet – hiszen eredeti illusztrációt és szöveget használunk –, mégis túlmutatnak egy kicsit a papíron, és a gyerekek megváltozott olvasói szokásaihoz igazodva tálalják meg a történeteket. " - meséli Horváth Dorka alapító és ötletgazda.

22049887_1896801793974831_6464470146362382242_n.jpg

Boldog Anna és Horváth Dorka a BOOKR Kids csapatból

img_6890.jpg

Interaktív, de nem pörgeti túl a gyerekeket!

Ez a nagyon jó benne szerintem, amit Dorka is említett, hogy a megváltozott olvasói szokásokhoz fejlesztették tovább a könyveket, amivel sokkal interaktívabbak lettek, így jobban leköti és érdekli a gyerekeket. Az interaktív formának köszönhetően a gyerekek még inkább részesei lehetnek kedvenc mesehősük kalandjainak, átélve a történet izgalmait, majd a fejlesztő játékoknak köszönhetően könnyebben fel is dolgozzák a hallott és látott történeteket. Együtt izgulhatnak, nevethetnek, sírhatnak a történetek szereplőivel, ami az empátiát is megmozgatja.

A mesék között megtalálhatóak olyan klasszikusok, amik újraálmodott szereplőit mind kicsik, mind nagyok ismerősen köszönthetnek. A kortárs mesék pedig korosztályonként olyan történeteket sorakoztatnak fel, melyek hősei hasonló problémákkal és próbatételekkel küzdenek, mint az őket olvasó, hallgató gyerekek. Ármin kedvencei most azok az állatos mesék, amikben hangutánzások is vannak:)

img_6919.JPGErdei jógakaland című mesénk is letölthető már!

Ha aktív követői vagytok a blogomnak, már tudjátok, hogy tavaly októberben létrehoztuk a Jógakaland családi vállalkozásunkat, ami a gyerekek játékos fejlesztésével foglalkozik. Többek között megszületett az Erdei jógakaland mesekönyvünk, ami teljesen egyedülálló módon, a mesén keresztül viszi közelebb a gyerekekhez a jógázás alapjait, hogy minél kisebb korban is megismerjék a fejlesztő és stresszoldó hatásait. 

img_7316_1.jpg

A BOOKR Kids csapatát még jóval a könyv megjelenése előtt megkerestük, akik azonnal beleszerettek a történetünkbe:) Mindenképpen szerettük volna hogy az ő mesetárukban is elérhető legyen a könyvünk, hiszen animált formában a gyerekek még interaktívabban tudnak tornázni és résztvenni erdei kalandunkban, így még közelebb kerülnek a jógázáshoz, mint életformához. A mesénket tehát már megtaláljátok az újdonságok között is, reméljük nektek is tetszik, mi imádjuk, ahogy az erdei állatok életre keltek, az pedig személyes örömöm, hogy így Ármint is jobban érdekli már a mesénk:)

img_6914.JPG

img_6915.JPG

img_6916.JPG

img_6918.JPG

Az alkalmazás használata egyszerű, és internet nélkül is használható

A BOOKR Kids Mesetár alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play-ből és az App Store-ból, és a repertoárjából néhány mese pedig mindig ingyenesen olvasható. A teljes tartalma korlátlanul ugyanakkor előfizetéssel (“virtuális olvasójeggyel”) érhető el: amíg van érvényes előfizetésed, addig minden mesét elérsz, az előfizetésed lejárta után viszont csak azokat, amik az adott időszakban egyébként is ingyenesek. Előfizetés nélkül a korábban letöltött könyveid sem tudod olvasni, csak az előfizetés megújítása után.

A Mesetár jelenleg 1, 3 és 6 hónapos előfizetésekkel érhető el. Az 1 és 3 hónapos előfizetések automatikusan megújulnak, a 6 hónapos előfizetés lejárta után pedig vagy az alkalmazáson belül vagy a honlapunkon keresztül van lehetőség azt megújítani. Az előfizetéseket itt találjátok! Az 1 hónapos egyébként 1290 Ft, ami szerintem elég baráti összeg, több mint 200 szórakoztató mesekönyvért:)

Az applikációban korosztályra ( 2-11 éves korig), témakörökre lehet szűrni a meséket, kezelése egyszerű, és ami fontos, hogy 100% ellenőrzött, szakemberek által jóváhagyott, gyerekbarát történetek szerepelnek. Ami pedig nagy bónusz még, hogy azok a mesék, amiket letöltöttettek a mesetáron belül, internet kapcsolat nélkül is annyiszor tudjátok megnézni, ahányszor csak szeretnétek:) Vagyis péládul amikor úton vagytok, és nincs s közelben WIFI, nem is lesz rá szükségetek:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása