PandArte

Zen - Teljes nyugalom otthonunkban

2018. július 02. - PandArte

Nálunk a lakás különböző pontjain kis buddhás ereklyék lapulnak, szeretjük a nyugodt és bölcs kisugárzásukat:) Egy-két szobor, díszkövek, fém tálak, nyugtató idézetek kis táblákon, gyertyák és a hozzájuk passzoló kis bambuszok. Most megmutatom hol találtam ilyen gyönyörű zen stílusú bútorokat és dekorokat!

gonzales.jpg

A Zen vallás és filozófia üzenete, hogy megszabaduljunk a káosztól, a tudatot terhelő nyüzsgő gondolatoktól. Lényege az egyszerűség, abban segít minket, hogy elengedjük a felesleges dolgokat amik akadályozzák a szellemünk szabad áramlását. Ez a nézet rendezett, letisztult, harmonikus otthon megteremtésére ösztönöz, ahol minden nap megélhetjük ezeket a pozitív energiákat! 

6o9a3269.jpg

A zen stílusú lakás fő motívuma természetesség, ezért nagy hangsúlyt kap a természetes alapanyagok használata. A fa és bambusz bútorok a dominánsak, amiket esetleg fémmel és kővel egészítenek ki, ha a szerkezet megkívánja. Színekben is a felhasznált anyagok nyers színei a jellemzőek: a fa és bambusz színei, a nyers len, a fehér pamut, a tört fehér rizspapír, egy kevés fekete és barna. 

zen_otthon.jpg

Tipp: Kezdd el átalakítani először a hálószobádat,
hiszen az legfontosabb helyszíne a nyugalomnak!

ko_hatasu_tapeta.jpg

Tipp: Abszolút természetközeli hatást tudsz elérni tapétákkal is!

A természetes anyagok  kő és fa – ötvözése, valamint a meleg tónusú színek használata barátságossá teszik a letisztult tereket. Minták terén törekedjünk az egyszerű és egyféle verzióra, hiszen a sokféle minta nincs nyugtató hatással az emberi érzékekre! A dekorok, díszítőelemek halmozása sem ajánlott, helyette inkább találjunk egy-két kedvenc tárgyat, amik jelentős energiával töltik be a teret.

befunky_collage_26.jpg

Tipp: A nappaliba is válasszunk olyan ülőgarnitúrát, és más bútorokat, amik vagy a fa, vagy a kövek színeivel harmonizálnak. Egy ilyen hangulatos asztali lámpa pedig "must have" darab, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen zavaróan erős a fénye!

13.png

Az az igazi, ha a zen stílus a kertünkben is folytatódik:) A legjobb, ha a kertünkben az összes világot alkotó elemből ( föld, víz, tűz, fa, fém ) megtalálható egy kicsi. Ezeknek az alkotó elemeknek mind jelentésük van! A főszempont itt is a kifinomultság és letisztultság, na meg persze a természetközeliség. Nagyon szép bútorokat és kiegészítőket találtam itt!

tahiti.jpgkerti_zen.jpg

dominica.jpg

Ezt a posztot a KIKA szponzorálta!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása