PandArte

Ha szeretnétek elbújni a világ zajától...

2018. szeptember 23. - PandArte

akkor szívből ajánlom Nektek az Apponyi Kiskastély békés világát! Mi nyáron töltöttünk ott ketteseben pár napot, de ez a kis különc, különleges világ minden évszakban lenyűgöző élmény. Abszolút tervezzük, hogy visszatérünk ősszel is! 

apponyi_kiskastely.jpg

Az egész hely nagyon barátságos, családias és rendkvül igényes. Gyönyörű természetvédelmi helyen terül el, Tolna - megyében, Medinában a Sió folyó mellett. Ez egy családi mini hotel, összesen 7, egyedi designnal berendezett szobával, úgyhogy ha ott vagytok, az olyan érzés, mintha az egész kastély a Tiétek lenne, a gyönyörű parkjával, medencéjével, szaunaházával és éttermével...mivel nem igazán találkozol másokkal. 

A jó fej, és közvetlen tulajdonosokkal viszont mindenképp érdemes összefutni, örmmel mesélnek arról, hogyan alaktották ki különleges világukat, vagy hogy éppen milyen hazai termelőktől szerzik be alapanyagaikat az aktuális vacsorához. Ők egyébként itt és élnek, az összes elképesztő veterán autóikkal együtt, amiket a pajta éttermükben meg is lehet csodálni, sőt, ki is lehet próbálni.

Az egész hely története, legalább is a mostani ( mert hogy történelem szempontjából persze szépen le van írva, ki is volt Dr. Apponyi Rezső gróf és hogyan éltek itt  a családjával ) egyébként azzal kezdődött, hogy Halász Zsolt egy nagyobb garázst, tárolót keresett a veterán autógyűjteményének, aztán annyira beleszeretett ebbe a helybe, hogy 2011-re elkészült ez az apró, családias hotel, ahová szerelmével, Horváth Csillával együtt költözött be. Mi láttunk ott képeket arról, mennyi és milyen munkával járt a felújtás....hát le a kalappal, ez tényleg igazi szerelemprojekt, máshogy ezt nem is lehet csinálni, de ez a gondos törődés érződik is a helyen:)

img_0090_1.JPG

img_0079.JPG

img_0132.JPG

Én imádtam sétálgatni a parkjában, ami olyan, mint egy mini arborétum, mindenhol csak a természet illata és hangja vett körül, még egy saját kis kápolnája is van! Tisztára lányregényes érzés volt:) Le lehet ülni padokra, elgondolkodni a dolgokon, amik éppen foglalkoztatnak, nagyon inspiráló élmény volt számomra...persze a medencét is imádtuk, de az ősztől már nem olyan izgalmas, viszont van szaunaházuk is, amit szerintem inkább mostantól lesz jó használni.

img_0097.JPG

apponyi_kiskastely1.jpg

img_0139_1.JPG

img_0094.JPG

És hát alig vártuk a reggelit meg a vacsorát, annyira finom volt minden! Éttermük, ahogy már írtam, egy néhai pajta, amiben régen hintók, lovak, ma pedig a veteránautók állnak...meg persze asztalok:) Nyáron egy lugassal futtatott szépséges terasz is van, mi még itt ettük meg az ételeket...első este például a saját bográcsukban főtt halászlevet, mennyei élmény volt, és életem legfinomabb kacsamellét is itt ettem! Az étlapon minden este 4 fogás van, amiből kérhetsz vega verziót is, mi is vegyesen választottuk ki a menüt. 

img_0087.JPG

img_0118.jpg

Most ősszel különleges boros élményekkel, túrákkal is készülnek ( sofőrrel!!! ), hiszen a közelben fekvő szekszárdi borászatok is nagyon izgalmasak, erről itt tudtok bővebben olvasni.  

Itt pedig még láthattok egy rövid hangulatvideót a helyről:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása