PandArte

Igazi gyöngyszem Paloznakon! - Garabó Garden

2020. június 24. - PandArte

Nem csak Paloznak igazi gyöngyszem, hanem a Garabó Garden is az Paloznakon! Imádjuk a Balaton - felvidéket, és nagyon örülök, amikor felfedezünk egy-egy új helyet, ahol emlékezetes napokat tölthetünk. Mutatom is a legújabb kedvencünket:) 

garabo.jpg

Gyönyörű panoráma, nyugodt pillanatok, jó kis beszélgetések, finom és egészséges falatok, kalandozások, na és persze a Balatoooon, ezek vártak minket nemrég a paloznaki Garabo Gardenben, ami még csak tavaly nyitotta meg kapuit a vendégek előtt! Ez a hangulatos ház egy családi álom megvalósulása, ami nagyon érződik a helyen, barátságos és tele van szeretettel:)

Adél, a tulajdonos a környéken nőtt fel, de Paloznakon leginkább csak átutazóban járt. Kislánya születésekor, a séták alkalmával kezdték felfedezni, hogy milyen gyönyörű kis élszerdoboz Paloznak. Egy ilyen séta alkalmával szerettek bele férjével abba a telekbe, ahol ma a Garabó Garden áll:)

dsc_7842_1.jpg

Paloznak

Ez 6 évvel ezelőtt volt, amikor már beindultak a szintén Paloznakon található Homola Borterasz által szervezett szuper rendezvények, mint a Jazz Piknik és a DJ a szőlőben. így adta magát a dolog, hogy a telekre egy vendégházat szeretnének építtetni! Elég sok időt elvittek az előkészületek és az építkezés is, de 2019. júliusában megnyílt a Garabó Garden.

dsc_7195.jpg

www.garabogarden.hu

img_0353.JPG

img_4891.JPG

Adél kislányával:)

Kívül belül kényelmes 

A Garabó Gardenben négy kényelmes apartman van, 2-4 fős családoknak. Mindegyik kialakítása más stílusú és nagyon hangulatos. Szuper hír, hogy Adélék baba - és kutyabarát szállást álmodtak meg, így senkit sem kell otthon hagyni a családból:)  A házhoz extra nagy terasz és kert tartozik, a gyerekeknek van egy cuki kis hinta és homokozó is!

img_0364.JPG

A szállások mellett természetesen enni is lehet, mégpedig naaaagyon jó dolgokat! A bőséges reggelihez mindig frissen érkeznek az északi part legnépszerűbb, Péklány pékségéből, a sós és édes  finomságok, ami mellé magyar termelők finomságait lehet fogyasztani, akár a teraszon is :) 

img_0366.JPG

img_0367.JPG

img_0376.JPG

Piknik kosarat is kaphattok!

Napközben és estére is lehet kérni étkezést, borozni pedig bármikor tudtok, hiszen külön hűtőt tartanak ezeknek a nedűknek. Ami pedig extra, az a piknik kosár! Ha szeretnétek, Adélék összeállítanak Nektek egy személyre szabott kosarat, amivel indulhattok is kirándulni a környékre:) Érdekesség, hogy a hely a nevét is innen kapta, ugyanis a Garabó, egy ősi magyar szó, aminek a jelentése fonott kosár! 

Straaaand

Közel van a csopaki, és az alsóőrsi strand, kb. 5 perc kocsival. Mindkettő gyerekbarát strand, homokos részekkel és játszóterekkel. Persze tovább is mehettek, ha éppen a füredi a nagy kedvenc!

img_0388.JPG

img_0395.JPG

Csopaki strand

Bob és vadaspark a közelben

Nem messze Paloznaktól, Balatonfűzfőn van a BalatoniBob Szabadidőpark, ahol nem csak bobozni lehet! Van még kalandpálya, drótkötélpálya, mászótorony, íjászat, paintball, kilátó, játszótér és étterem is, így egész nap el lehet lenni! A Koloska-völgyi Vadasparkról is Adéltól hallottam először. A vadaspark Balatonfüred közelében található, ahol féltucatnyi madárfajtát, muflonokat, őzeket, dámszarvasokat, gímszarvasokat nézhettek meg egy fél kilométeres séta során, közben két “kilátóra”, magaslesre is felmászhattok.

Nem csak nyáron lehet kalandozni

Adélék folyamatosan új programokat találnak ki a vendégeiknek, amiket nem csak nyáron lehet kipróbálni. Ilyen például az őszi Landrover túra az erdőben, amit valamelyik borászatban zárnak egy szuper borkostolóval. Paloznak tele van mandulafával, ami tavasszal virágzik, így a mandulavirágzás idejére tavasz köszöntő túrát szoktak szervezni, amit Adél anyukája vezet, aki a vizslájával már felfedezett minden szépséget a környéken. Persze ebből a programból sem hiányozhat a bor és a finom falatok sem, a Tamás pince és a Homola Borterasz is beszáll a buliba, így lesz egész napos élmény ez a program! Minden aktuális programot megtaláltok a Garabó Garden Facebook oldalán. 

landrover.jpg

dsc_7441_1.jpg

Extra tipp- Balaton Best Card

Én nem tudtam, hogy létezik ilyen kártya, de nagyon jó, ilyet is adnak Adélék a vendégeiknek. Ha egy Balaton Best Card birtokosa vagy, több mint 100 kedvezményes vagy ingyenes szolgáltatás igénybevételére leszel jogosult a Balaton, amíg az adott szálláshelyen szállsz meg, akitől a kártyát kaptad! Az elfogadóhelyeket itt találjátok.

img_1900.JPG

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása