PandArte

Térillatosítás otthonra!

2020. november 13. - PandArte

Idén lettem igazán illóolaj rajongó. Biztos annak is köszönhető, hogy szinte csak itthonról dolgozok, esténként már a nappaliban jógázok, vagyis sokkal több időt töltök az otthonunkban, így még fontosabb lett, hogy igazán jól és kiegyensúlyozottan érezzem magam a négy fal között. Szóval rákattantam az illatokra és a diffúzorokra:) Ezért is örülök, hogy megismerkedtem Fertőszögi Ágival, aki elmesélte hogyan lehet a legjobban a teret illatosítani!

fagnes.jpg

Aromaterápiás tanulmányaim és párizsi kézműves parfüm készítésbe való betekintés vezetett oda, hogy végérvényesen beleszerettem az illatba, mint kifejező eszközbe és abba a misztériumba, ahogyan az illat hatni képes. Kezdetben magamon tapasztaltam a változásokat, s az évek alatt számos kaland és megfigyelés vezetett odáig, hogy úgy döntöttem szeretném, ha szélesebb körben is elérhetővé válna mindaz, ami az aromaterapeuták eszköztárának oly kedvelt eleme, azaz az illóolajok párologtatása pozitív élettani hatásokkal.

Ebből az elképzelésből született a Fagnes márka, mely botanikai térparfümöket és prémium diffúzorokat kínál otthonunk illetve kisebb szolgáltató helyiségek természetes módon történő illatosításához.

fagnes12.jpg

f55.jpg

Mit jelent a térparfüm kifejezés?

Hiszem, hogy az illat a lélek egyik kifejező eszköze, ezért amikor illatot választunk otthonunkba mindig fontos szempont, hogy az adott szinergia hogyan befolyásolja a hangulatunkat, lelkiállapotunkat. Ehhez természetes megoldás a botanikai térparfüm, mely alkohol és kiváló minőségű illóolajok keveréke egy-egy téma köré csoportosítva.

Hol készülnek a Fagnes térparfümök?

Az illatok Dél-Franciaországban készülnek, egy családi gazdaságban, ahol már a második gyógyszerész generáció szenteli tudását és szakértelmét az ún. kiegészítő terápiás megoldások szolgálatába. A cég saját földterületekkel és lepárlóval rendelkezik, de természetesen illóolaj importtal is foglalkozik, hiszen számos illóolaj és virág abszolút nem elérhető európai forrásból.

Mit jelent pontosan a térillatosítás? 

A körülöttünk lévő tér illatosításának számos módja létezik: illatgyertyák, füstölők és ilyen a párologtatás is. A klasszikus illatmécsessel történő párologtatás egyik modern formája az ultrahangos aroma diffúzorba történő csepegtetés, mely hőhatás nélkül juttatja a térbe az illatot, s így a botanikai térparfümök illóolaj összetevőinek jótékony hatása nem sérül.

Ez a forma azért is előnyös, mert a wellness célú párologtatásnál nem cél a tömény illóolaj térbe történő porlasztása (mint például egy nebulizer készüléknél). Ami kiemelten fontos, hogy jó minőségű terméket válasszunk, mert az olcsó, szintetikus illatosítókkal ugyanúgy megterheljük a szervezetünket, mint a sok vegyszert tartalmazó zöldségekkel és a parabén tartalmú kozmetikumokkal.

Fagnes Facebook oldal 

fagnes69.jpg

f57.jpg

Mi jellemző a Fagnes illatokra?

Az illatok úgy készültek, hogy egy-egy témát, hangulatot, lelkiállapotot támogatnak. Így nemcsak az alapján tudunk választani, hogy melyik illat tetszik – nyilván ez is nagyon fontos – de lehetőség van adott tevékenységet, kedélyállapotot támogató térparfümöt is választani.

Például a reggeli vidám alaphangulat megteremtéséhez csupa citrusokból álló Sunny Day keveréket ajánlom. A citrom és a narancs örömet, vidámságot hordoz és ezáltal jókedvre derít, amire a téli hosszú, sötét reggeleken jó támaszkodni.

Személyes kedvencem a Meditation, melynek két kiemelt összetevője a tömjén és a szantál.  Mindkét összetevő köthető (ha nem is illóolaj, hanem gyanta formájában) vallási rituálékhoz, szertartásokhoz. Évszázadok óta használjuk az ima, a meditáció elmélyítéséhez és tényleg csodásan segítenek közelebb kerülni önmagunkhoz, elmélyülni a saját gondolatainkban, érzéseinkben.

A Harmony térparfüm segít egyensúlyba kerülni az ylang-ylang illata révén, itt is megjelenik a mosolyra fakasztó narancs és a nőies geránium.

94869074_136898607926464_2801138981385797632_o.jpg

Most sokan home office-ban dolgoznak, ehhez remek kiegészítő lehet, ha az íróasztalunkra helyezzük a diffúzort és pár csepp Concentration térparfümöt párologtatva kezdjük el a napi feladatokat: a menta és a rozmaring segít összpontosítani és hatékonyabban tudunk haladni.

Az esti elcsendesedéshez pedig az éjjeli szekrényünkre téve a diffúzort a Comfort&Relax térparfümöt párologtatva szánjunk időt az ellazulásra egy jó könyv társaságában.

www.fagnes.hu

img_3524_1.jpg

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása