PandArte

Házasodj okosan! - Társasjáték Pároknak, a stresszmentes esküvő szervezésért

2020. november 19. - PandArte

Ugyan én éppen nem tervezem az esküvőmet, de akinek jövőre lesz, annak mindenképpen ajánlom a " Házasodj okosan! " társasjátékot, ami egy zseniális ötlet arra, hogyan legyen stresszmentes az esküvőszervezés, és hogyan osszák meg a Párok az ezzel járó feladatokat! Karácsonyra is szuper ajándék:)

befunky-collage_3_3.jpg

Szilvássy-Garzó Éva mesterfokozatú szertartásvezető, esküvői koordinátor, van szerencsém ismerni őt, ezért is nagyon örülök, hogy bemutathatom Nektek Őt és ezt a hiánypótló kreatív játékot a blogomon:)

" A szertartás vezetésbe 2012-be lettem végérvényesen szerelmes, 2018-ban pedig már mesterfokozatú képesítéssel állhattam a Párjaim előtt. Nagyon szeretem minden egyes mozzanatát, fantasztikus érzés megélni  velük azt a pillanatot, amire leginkább ők maguk sem számítanak. Amikor a szertartás csúcspontjaként a saját történetükből kiemelkedve megjelenítjük azokat a színtiszta érzelmeket, ami ott legbelül összeköti őket. Ez az az érzelmi minőség, ami egy egészen más szintű lelki elköteleződés lehetőségét kínálja fel a házasulandóknak. "

eva.jpg

Hogyan jött ennek a zseniális társasjátéknak az ötlete?

" Időm legnagyobb részét az esküvőknek szentelem, és végre annak is elérkezett az ideje, hogy olyan Pároknak is adhassak, akikkel nem tudunk együtt ünnepelni. A gondolat már rég megérett bennem, de úgy éreztem, nem egy könyvben szeretném átadni azt az információmenységet, ami hatékony segítség lehet az esküvőre való készülődéshez. És bevallom, a kreativitásomat is szerettem volna a szertartásokon túl is megmutatni.

Leültem végiggondolni, mi is az alapprobléma, amire a megoldást kínálom: a készülődés időszaka mindenképpen stresszes, ráadásul az egymásra fordított idő mennyisége és/vagy minősége is csökken. Ennek köszönhetően sajnos sok Pár az utolsó hetekben már alig várja, hogy „vége legyen ennek az őrületnek, és végre túl legyenek rajta”. Ahelyett, hogy felhőtlenül beleengednék magukat életük egyik legszebb napjának történéseibe, csak átszaladnak rajta. Tehát a megoldás: a minőségi együtt töltött idő növelése, az egymásra hangolódás támogatása, és a stressz csökkentése. Ennek jegyében fejlesztettük a Házasodj okosan esküvőtervező társasjátékot. "

https://www.hazasodjokosan.com/
tarsas_1.jpg

Mire nyújt megoldást ez a játék? 

Az esküvő szervezése sokkal összetettebb feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Már az információk összegyűjtése is rengeteg időt emészt fel, és sok az ellentmondásos tájékoztatás is. A legtöbb vőlegény a háta közepére sem kívánja ezt az időrabló kutatást. Így a legtöbb menyasszonynál elérkezik a pillanat, amikor elbizonytalanodik. Úgy érzi egyedül maradt az összes feladattal. Aztán ott van az a gyomorszorító érzés, hogy arra jut-e pénz, amit mindenképpen szeretne? Tudod, hányszor hangzik el vőlegényektől: „Mondd meg, hol legyek és mikor, a többi a Te dolgod!” Az árakon viszont ledöbben, és ez is könnyen feszültségeket szül.

A Házasodj okosan esküvőtervező társasjáték lehetővé teszi, hogy elfejthessék a feleslegesen elszórt százezreket, a készülődés tudatos, játékos és kreatív legyen. Az egymásra hangolódást segíti, és a stresszt is nagyban csökkenti, ha közösen terveznek, mindketten átlátják a lehetőségeket, feladatokat. Ha pontosan meg tudják határozni, mire van igényük és szükségük és együtt hozzák meg a döntéseket. Így magabiztosan haladhatnak. Ideális esetben az esküvő úgy valósítja meg a Pár álmait, hogy beleférnek az előre eltervezett költségkeretbe. A játék során valós árkategóriákat látnak maguk előtt, könnyedén optimalizálhatják a költségeket, hogy a vágyott nászútra is biztosan jusson pénz!  És nem utolsó sorban a Vőlegényeket is könnyebb játékosan bevonni. 

Kiknek ajánlod?

Esküvőre készülő Jegyespároknak, akik most kezdik el megtervezni a Nagy Napot, és azt szeretnék, hogy a készülődés életük egyik legboldogabb időszaka legyen. Akkor is hasznos, ha esküvőszervezővel dolgoznak, hiszen minél jobban átlátják a piacot és a lehetőségeiket, annál biztosabban tudnak dönteni a részleteket illetően is. Ha viszont saját maguk akarják megszervezni az esküvőjüket, nem is kérdés, hogy szükségük van rá.

d_p.jpg

l_s.jpg

Mik az eddigi tapasztalatok a játékról?

Álljon itt néhány visszajelzés:

„ Abban a fázisban voltunk, amikor még nem is nagyon voltak kérdéseink. Nagyon homályos képünk volt erről az egészről. Az volt a jó, hogy a tudáskártyákon valódi információk vannak, ami nagyon sokat segített, és most már igazi kérdéseink is meg tudtak fogalmazódni. Igazából nem gondoltuk, hogy ennyi tényezője van az esküvőtervezésnek. A legfontosabb konklúzió, amit levontunk ebből, hogy a szervezést időben kell elkezdeni.”

„ Az volt nagy tanulság, amit a Jolly Joker kártya jelenít meg ebben a játékban, hogy egymásra számíthatunk annak érdekében, hogy levegyük egymás válláról a terheket. És erre szükség is van. Nem csak a játékban. "

" A legjobb, hogy minden egy helyen van összegyűjtve, és nem az interneten kell keresgélni, nem 80 helyről kell összeszedni 300 féle információt, és úgy tudunk belőle szemezgetni, ahogyan mi szeretnénk. "

„ A felmerült kérdések során konkrét viták is kialakultak közöttünk. És nagyon jó, hogy időben kiderült, miről gondolkozunk másképp, mert mire a végleges döntéseket meg kell hoznunk, addigra lesz egy egységes álláspontunk. Tudjuk, hogy így lesz, mert minél többet játszunk a játékkal, annál jobban tisztul a kép. És annál viccesebb is. "

tudaskartya.jpg

Hogyan kell játszani?

Ezt a játékot a Pár kettesben játssza, és nem egymás ellen. Első lépésben meghatározzák a rendelkezésre álló költségkeretet, hogy hány fős lesz a násznép, milyen stílusú, tematikájú esküvőt szeretnének. Cél, az esküvő megszervezése. Persze, van benne legyőzendő ellenfél. Ha valamelyikük stressz-szintje túlságosan megemelkedik, és a másik nem tud a segítségére sietni, a játék véget ér. Persze, kieshetnek úgy is, hogy a pénzzel nem megfelelőképpen gazdálkodnak, ezért érdemes stratégiát kidolgozniuk, és annak mentén haladni. A játékmezőkhöz tartozik egy-egy Tudáskártya, melyen az odavonatkozó információk találhatók, és a várható költségek kalkulálásához három valós és aktuális árkategória. A Szerencsekártyákon életszerű helyzetekkel találkozhatnak - amelyek szintén fel-le mozgatják őket a stressz-szint-mérőn - , hogy a bakikat csak a játék során kövessék el.

jolly_joker.jpg

Miért ilyen drága, egy társasjátékhoz képest?

Mert ezzel a társasjátékkal, sokkal többet kapnak a Párok a kezükbe, mint egy játék. Ez egy komplett eszközkészlet. Egy olyan tanácsadás, amelyet annyiszor pörgetnek vissza, ahányszor csak akarnak, ráadásul a legváltozatosabb formákban. Kipróbálhatnak bármit, módosíthatnak bármin anélkül, hogy ez költségeket jelentene. Így mire eljutnak a végleges döntésig, már pontos képük lesz arról, hogy mire, miért és mennyit költenek.

Kezdetben sokan nem tudják biztosan, melyik szoláltatás mit fed pontosan. Mit várhatnak egy szolgáltatótól? Milyen kérdéseket érdemes feltenni döntés előtt? Milyen rejtett költségek fordulhatnak elő? Milyen részleteket kell összehangolni? Melyek a reális piaci árak? Az, hogy ezt a tudást játékos formában szerezhetik be, és hogy még az egymásra hangolódást is támogatja ebben az új csodás élethelyzetben, csupán bónusz.

tarsas_2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása