PandArte

Tündéri mesevilág!

2020. november 25. - PandArte

Hajni csodás mesevilágát nemrég fedeztem fel, de azonnal szeretném is megmutatni Nektek, hiszen Karácsonyra is nagyon cuki dolgokkal készült:) Mindegyik rajzának, tündérének saját kis története van, ami nem csak a gyerekeket ragadja magával!befunky-collage_5.jpg

" Eleinte azt gondoltam, hogy a kislányom születése indította el bennem a mesevilágok iránti rajongásomat, de valójában nem. Én a varázslatot mindig is szerettem és szeretném ha a gyerekek minél tovább hihetnének benne. A mesék világa ennek tökéletes színtere. Ezért szeretem a karácsonyt is, a karácsonyi készülődés időszakát. Az egész olyan misztikus és szép. Mi, felnőttek tápláljuk ezt a csodát, hogy minél tovább hihessenek benne a gyerekek és így persze mi is részesei vagyunk a varázslatnak " - meséli Hajni, a poppá design megálmodója.

poppa_design_mese_nunu.JPG

" A poppá design kb. 1 éve indult el. Az első dekorációim a kislányom szobájába készültek, ezek az állatos figurák és a hőlégballonok voltak. Az ő első szava volt a poppá (hoppá), innen maradt meg ez a név. Miatta születtek meg a tündéreim is:) Aztán idővel egyre több mindent készítettem, már nem csak a saját, hanem más gyerekeknek is! 

A poppá design termékeket saját történeteik keltik életre a gyerekszobákban. Az a célom, hogy a gyerekekben élő fantáziavilágot kiteljesítsem és életben tartsam. Ehhez készítek finoman, részletgazdagon kidolgozott tündéreket, mesekaraktereket, hőlégballonokat, illusztrációkat és mesekártyákat, amikben a rövid történetek megmozgatják a fantáziát és segítik a napi események feldolgozását. "

poppa_design_holegballon_rozsaszin_02.jpg

poppa_design_allatok.jpg

" A mesekarakterekből készült tárgyaim nem csupán dekorációs elemek. Mindegyiknek neve és saját világa, története van. Ezeket a történeteket elmesélve a karakterek életre kelnek. Egy helyszín, a Varázskert köti őket össze. Ebben a kertben a növényeknek is igazi karakterük van, a tátikák a kert pletykafészkei, egész nap csak lefetyelnek, unottan hallgatja őket kövirózsa mama és a sok apró kicsinye. A kert arisztokrata hölgyei a citrom illatú tearózsák. A legkülönlegesebb fa egy magnólia fa és a leghatalmasabb, a kert végében álló öreg cseresznye fa. Alatta laknak a tündérek..."

poppa_design_mese_szofi.JPG

" Olívia, a rózsaszín balerina. A kert gyönyörű magnólia fa virágában lakik tavasszal. Olyankor eljön és felébreszti a virágokat, fákat, az összes növényt.

Nünü, az egyik éjszakai tündér, őrzi az álmokat. Minden éjjel eljön, végtelen mesekönyvével, kockás liliom lámpásával és olvas. Gyönyörű meséi álommá válnak, amik kiszorítjuk a rossz álmokat. Hajnalban ahogy megjelennek az első napsugarak az égen, összecsukja mesekönyvét és hazarepül.

Lili, a másik éjszakai tündér. Nagyon szeret aludni és amikor alszik tele lesz a szobája aranyló csillámporral, amiket esténként szétszór a világban, hogy azoknak a gyerekeknek is elnehezedjen a szempillája, akik nehezen tudnak elaludni és sokszor felébrednek éjjel.

Szofi, egy vörös hajú szeplős kislány, aki szeret a felhőkön ugrándozni, sárkányt eregetni és csak úgy belesüppedni a hatalmas égi pamacsokba. "

poppa_design_mese_olivia.JPG

poppa_design_mese_lili.jpg

" Szofi nagyszüleié a varázskert, valójában ő hisz benne, az ő képzelete teremtette meg. Amikor náluk van, rengeteg időt tölt a kertben, kavicsokat gyűjt, megvizsgálja a virágokat, növényeket és a fűben hanyatt fekve a felhőkről álmodik. A kislányom annyira hisz bennük, hogy ha valahol csillámport lát, akkor egészen biztos abban, hogy ott járt Lili. Ha lefekvéskor felgyullad kint egy lámpa akkor felkiált, hogy megjött Nünü. "

poppa_tunder03_keret_1000.jpg

Karácsonyra miket készítettél? 

Az egyik legkedvesebb időszaka az évnek számomra a karácsony, tele van izgalommal és titokkal. A fények, az illatok, a készülődés varázslatossá teszi a világot. Készítettem ajándékkísérő kártyákat, amik az akvarell festményeimből és tollrajzaimból készülnek.

A gyerekeknek készült Mikulás levél szett, amiben van egy levél a Mikulásnak és van egy, ami tőle jön. Amibe mindent le lehet írni a gyerekekről, amivel egy kicsit elhozzuk nekik idén a Mikulást.

Ezen kívül készült nekik még Mikulásos és Angyalos függönyelkötő.

Idén különösen fontosnak tartom, hogy mindenki valami igazán személyeset tudjon adni a szeretteinek, erre tökéletes ajándékötletnek a kinyitható képek. A kézzel írt levél írásról szinte teljesen leszoktak az emberek, jó lenne ezt egy kicsit legalább karácsonykor visszahozni. Azt gondolom egészen mást és máshogyan írunk papírra, mint egy üzenetben vagy szóban. Ezek a képek az akvarell festményeimből készült printek, amik örökre megmaradnak bennük egy fontos levéllel. Én magam biztosan adok ilyet a családomnak, és szerintem rejtek bele rajzocskát is fotót is. 

https://poppa.design/

befunky-collage_6.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása