PandArte

Divat a panda!

2011. szeptember 01. - PandArte

Amikor a pandák iránti rajongásom még nem jutott el odáig, hogy mindenféle formában felkutassam őket, eszembe sem jutott, hogy egyes tervezők kifejezetten pandás kollekciókat dobhatnak piacra. Miután jobban belemélyedtem a témába, magam is meglepődtem milyen sokféleképpen inspirálják a designereket a fekete-fehér foltos kis állatok.

                     Panda divat

Kína nemzeti jelképe ki mást is ösztönözhetett volna egy pandás divatbemutatóra, mint egy helyi designert, Zhao Bandi-t. A tervező ugyan 2009. tavaszán tartotta nagyszabású fashion show-ját Párizsban, de a mai napig emlegetik az eseményt, egyes körökben ugyanis felháborodást keltett, hogy egy ilyen veszélyeztetett állatot használt divatkelléknek. A bemutatónak ráadásul még a témája is kényes volt, Zhao ugyanis a kínai társadalom egyes osztályait mutatta be a pandákon keresztül. A képen látható témák például: a bíró, a rendőr, és a koldus, na meg persze maga az ötletgazda.

       20090411pandafashion06-thumb 20090411pandafashion07-thumb
      20090411pandafashion17-thumb 20090411pandafashion16-thumb

Ezeknek a cuki állatoknak még az ADIDAS sem tudott ellenállni, pontosabban Jeremy Scott volt az, aki megalkotta a “JS Panda Bear” designt az Original számára. A márka védjegyei, mint például a három csík, megmaradtak a tervezés folyamán, Jeremy viszont a bőr helyett szőrmével vonta be a cipőt, hogy minél jobban emlékeztesse a viselőjét a macikra. A kivitelezés nagyon igényes, és sikerült egy aranyos arcú pandát kreálni, ami igen ritka. Bevallom, én maximum a hozzá készült pólót tudnám elképzelni magamon, a tornacsukát inkább csak kitenném valahova a szobámba és csodálnám.

sivasdescalzo-adidas-obyo-jeremy-scott-js-panda-bear-u42612-6 AdidasOriginalsJeremyScott  268262_158802257525578_140146026057868_354367_2750938_n

Most jöjjön pár olyan kreáció, amikor a pandákat ékszerként vagy táskaként lehet hordani. A legfrissebb őszi/téli kampányához Thomas Sabo ausztriai ékszerész a keleti stílusból merített ihletet, amiből természetesen nem hiányozhat ez a maci sem. Lehet válogatni a szebbnél szebb gyűrűk, nyakláncok és karkötők között, bár számomra kicsit már sok az ezüst és a kristályokkal díszített panda. Érdekességként mindenképp szeretném még bemutatni nektek Judith Leiber, magyar luxustáska designert, aki a hatvanas években alapította meg cégét New Yorkban, azóta pedig már számos világsztár és az összes First Lady kedvencei közé tartoznak munkái. Judith számtalan olyan ékszertáskát készít, ami valamilyen állatot ábrázol, így nem csoda, hogy a panda clutch is nélkülözhetetlen darab a kollekciójából.

thomas-sabo-seasonal-sterling-silver-2011-panda-chinese TSBL013 T0291-007-11
  Judith-Leiber-Panda-crystal-embellished-clutch-7
 PandaClutch 

Az én kedvenceim közé leginkább a Samsonite pandacsalád tagjai tartoznak, amik ugyan a Kids Collection részei, de simán el tudnám képzelni, hogy egy ilyen bőrönddel járjam be Európát. Hát nem imádnivaló ez a kollekció?! Van hátizsák, utazótáska, több méretű bőrönd, pénztárca és még esernyő is, a lényeg, hogy minden a kedvenc macim formájában. Ha ti nem vagytok olyan panda fanatikusak mint én, akkor más állatok, mint például pingvin vagy zsiráf, is várja, hogy örökbe fogadjátok. Nézzétek meg milyen édes mind!
panda család
Samsonite_-_SAMMIES_-_Umbrella_Panda_4119 prodpic_119696_0_L

Bár hazánkban ritka, ha valaki pandás dolgokat készít, a mostani postomból sem szeretném kihagyni a magyar alkotókat. Közülük most kiemelném YooleeDesign gyurma nyakláncát, mert egy ilyennek már én is a büszke tulaja vagyok, és Vizmathy Mária bútorgombját. Természetesen a Fércműveknek és Nagy Emesének is köszönöm a közreműködést.
        

A végére pedig egy kis ínyencséget tartogattam, nézzétek meg Lady Gaga-t pandának öltözve egy japán show műsorban! Az énekesnő egyébként különösen a szívén viselte a japánok sorsát, amikor a földrengés miatt katasztrófahelyzet alakult ki az országban, és különféle jótékonysági programokkal több millió dollárt gyűjtött nekik. Ezúttal a sztár tehát nem a vicc és a botrány kedvéért öltözött be, sőt, azóta a Japán Turisztikai Hivatal kitüntette őt, amiért mindent megtett, hogy fellendítse a távol-keleti ország látogatottságát.
         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása