PandArte

A Bigyóművek kulisszája

2012. január 29. - PandArte

Folytatom a műhelytitkok felkutatását és bemutatását! Ezúttal arra voltam kíváncsi, hogy a “Bigyóművek” üvegékszerei hogyan készülnek, na és persze, arra is, hogy ki az, aki kitalálja, formázza és energiával tölti fel őket!

     Bigyóművek


Ő Garamvölgyi Gerda, aki merész színkombinációival tényleg képes elérni, hogy jobb kedvünk lesz, ha csak ránézünk az ékszereire. Egyszerűen szerelmes az élénk színekbe, na és persze az üvegbe! Öt évvel ezelőtt el is határozta, hogy részt vesz egy tanfolyamon, ahol mindent megtanulhat az üvegékszer készítésről, ám ezek az órák egyáltalán nem bizonyultak annyira sokoldalúnak, mint a Marseille-ben tartottak. Gerda a nyári szünetét töltötte a francia városban, amikor figyelmes lett a kurzusra, és attól kezdve egy héten keresztül minden napját ott töltötte. “Nagyon intenzív volt számomra ez az élmény, jóval több dolgot megtanultam az üvegfajtákról és az égetés folyamatáról is”.

    Bigyóművek Bigyóművek
    BigyóművekBigyóművek

“A tanfolyam után még jó pár évnek el kellett telnie, mire megtaláltam a saját világomat, rengeteget kellett kísérleteznem, hogy úgy nézzenek ki az ékszereim, ahogy szeretném”. Munkái között megtalálhatunk alap darabokat, úgynevezett “Mignon” és “Macskanyelv kollekciót, de a nagy kedvenceim a “Triplett” ékszerek, amiket a végtelenségig lehet kombinálni!

    trip
    macska (1)mignon (1)

A “Triplett” kollekció nagy újdonsága lesz, hogy már nem csak gyűrűkben lehet majd kapni, hanem nyakláncban is, de erről egy kicsit később, most lessük meg, hogyan készül egy “Mignon” nyaklánc. Fontos momentum, hogy Gerda otthoni, mini Showroom-jában, végig a segítségünkre volt Pooka cica:)

    fotó10 (5) fotó10 (1)
    fotó 1

Gerda először kiválasztja, hogy milyen színeket szeretne használni, majd méretre szabja és vágja őket. Ezek után egymásra ragasztja az üveglapocskákat, és már viszi is őket kiégetni. A több napos folyamat után pedig még ellátja őket a szükséges ékszer kiegészítőkkel. A többi ékszert ennél azért bonyolultabb elkészíteni, de minden titokról én sem ránthatom le a leplet:)

   fotó 2fotó 3
   fotó 4fotó 5

Hamarosan Ti is nyerhettek egy “Mignon” nyakláncot, ráadásul azzal a színkombinációval, amivel szeretnétek, csak figyeljétek a PandArte és a Bigyóművek facebook oldalát!!! Ezen kívül természetesen kedvetekre válogathattok Gerda webshopjában, de azon se csodálkozzatok, ha épp Münchenben, Lausanne-ban, vagy Bordeaux-ben találkoztok a színes ékszerekkel:)
Ami pedig a “Triplett” nyakláncokat illeti, azok épp mostanában készülődnek gőzerővel, de egy-egy darabot már láthattok belőle! Most is csak a fantáziátok szab majd határt abban, hogyan szeretnétek viselni.

   BigyóművekBigyóművek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása