PandArte

QAWA - egy kézműves kávé története

2013. március 29. - PandArte

Amikor nemrég ellátogattam a Balzac kávézóba, megtudtam, hogy milyen az, amikor egy család tiszteli, szereti a kávét, és úgy bánik vele, mintha érző lény lenne...egyébként lehet, hogy az is, csakúgy, mint a kávégépek:) Szóval amikor Balla Eszter és férje, Acsády Péter meghívott, hogy bemutassák nekem a QAWA kávé rejtelmét, elég sok mindet megtudtam egy olyan vállalkozásról, ami már a második családi generációt tapossa.

fotó.PNG

" A QAWA Kft. 2005-ben alakult, aminek az előzménye a Balzac kávézó volt, amit a szüleim hozták létre. Igazából jó minőségű arabica kávét szerettek volna importálni, pörkölni, később pedig kereskedni vele " - kezdte Péter.

Mint megtudtam ez az importálás dolog úgy működik, hogy léteznek úgynevezett " kávétőzsdék", például Triestben vagy Hamburgban, ahová a világ összes tájáról érkeznek a nyers kávészemek. Ezek közé tartozik Afrika, Ázsia és Amerika is. 

fotó 5.JPGfotó 2.JPG

A lényeg még csak ezután jön, hiszen a minőséget az növeli igazán, hogy Eszterék az ipari kávépörkölés helyett a kézműveset választották. Felelevenítették a hagyományos módszereket, és ez nem csak a pörkölésre igaz. Pont ott voltam, amikor összekeverték, szintén kézzel, a különböző fajtájú kávészemeket, hogy minél több különleges aromájú kávét ihassunk:) Raktárukban csak nyers kávészemeket tartanak, éppen azért, hogy amikor a partnereknek, vagy saját kávézójukba viszik a "feketét", akkor frissen pörkölt termékek kerüljenek a vendégek elé.

30x40-EspressoFortissimo.png

30x40-CappuccinoImpresso.png

A cappuccino Impressio keverék például Afrika, Ázsia és Amerika legjobb kávéit ötvözi. Harmonikus ízét a francia, olasz és bécsi pörkölésű kávék kombinációja biztosítja. Az Impressio édeskés, kevéssé keserű aromájával, lágy, krémes utóízével tökéletes választás. Különösen kiemeli lágyságát a hozzáadott tejhab, de nem fedi el az olasz kávé tüzét és erejét.

fotó 1.JPG

Én nem vagyok egy nagy kávéspecialista, csak lattet iszok, kevés, nem erős kávéval és rengeteg tejjel. Péter viszont beavatott, hogy mikor igazán jó egy kávé.

" Amikor megkóstolják először a QAWA kávét, akkor az első reakció az szokott lenni, hogy nagyon erős. Ilyenkor mindig elmondjuk nekik, hogy itt nem az erejéről van szó, csak nagyon intenzív az íze...ezt úgy mondják, hogy fent marad az íze. Onnan tudod, hogy jó kávét iszol, hogy a szádban nagyon karakteres az aromája, amikor lenyeled akkor viszont nincs az a torokszaggató, csersavas íz."

sziveskave.png

Ha besétáltok a Balzac kávézóba, akkor megkóstolhatjátok az összes frissen pörkölt finomságot és a speciális keverékeket is, választék van bőven:) 

Ha pedig kávézótok van, vagy épp szeretnétek nyitni egyet, akkor forduljatok bátran Eszterékhez, mert nagyon segítőkészek és profi tanácsokat tudnak adni. Elmehettek, végigkóstolhatjátok az összes lehetőséget, ha még nincs konkrét elképzelésetek, ha pedig van, akkor igazodnak hozzá, és kimérten vihetitek üzleteitekbe a kávékat. Adnak QAWA csészéket és segítenek a kávégépek beszerzésében, de még a karbantartásában is, hiszen nagyon érzékeny műszerek:) Ezek mellett természetesen amiben a legerősebbek, azok a barista teendők, vagyis hogyan illik és hogyan lehet a legjobb kávét elkészíteni!

198720_248496781837151_5043250_n.jpg

Most április végéig ajándékba kaptok Eszteréktől három kg QAWA kávét, ha hozzájuk fordultok, és szeretnétek Ti is minőségi, kézműves kávét adni vendégeiteknek. Jelentkezni az info@qawa.hu címen lehet, a partnerség részleteket pedig itt olvashatjátok el

254624_479004588786368_281243223_n.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása