PandArte

Életeket ment az iható könyv!

2016. március 28. - PandArte

Szeretem, amikor egy tárgy nem csak szép és designos, de hasznos funkciója is van. Az " Iható könyv " kapcsán ez a két dolog zseniálisan egyesül, ugyanis nem csak letisztult a formavilága, de életeket menthet...nagyon sokat!

001_hero-stack_o.jpg

Ezzel a könyvvel nem a műveltségünket lehet elmélyíteni, hanem iható vizet varázsolni, a lapjai ugyanis speciális vízszűrőket tartalmaznak. A fejlődő országokban annyira egyszerű tiszta vizet engedni a poharunkba, mint kinyitni egy könyvet és kitépni a lapját. Ezt a hasonlatot találta ki Theresa Dankovich, a Carnegie Mellon University posztdoktora, aki kifejlesztette ezt a különleges tárgyat, aminek szintén ki lehet tépni a lapjait, életmentő célból!

A könyv minden lapja vastag papírból készült, réz és ezüst nanorészecskékkel átitatva, így sikerül elérni, hogy ha a vizet átszűrik rajta, 99,9 százalékban megtisztítja a szennyeződésektől. Egy könyvet állítólag négy évig tud használni egy ember, vagyis elég hosszú időre megoldódnak a tiszta víz hiánya okozta problémái.

imrs.jpg

20150820radfilterbooklocal01.jpg

nm250drinkablebook.jpg

Theresa folyamatosan teszteli a könyveket a különböző országokban, ahol erre szükség van ( pl: Kenya, Ghana, Haiti, Dél- Afrika ), a fejlődő országokban pedig előadásokat tart róla, hogy befektetőket találjon a nagyobb mennyiségű gyártásra. Ha érdekel Titeket, itt tudjátok követni az eseményeket.

db_text.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása