PandArte

Különleges ékszerek betonból!

2016. június 26. - PandArte

Nemrég az a megtiszteltetés ért, hogy én dönthettem el, ki legyen a hónap magyar designere a DIP Design Passage vásáron. Naaagyon élveztem ezt a feladatot, és egy csomó, számomra új tervezővel ismerkedhettem meg! A sok tehetség közül, én most a különleges betonékszereket készítő Bibe designt választottam, akinek a munkáit és történetét örömmel mutatom be nektek itt a blogomon is!

img_3100.JPG

Orsi és márkájának története három évvel ezelőtt kezdődött! Meglátott egy kő nélküli gyűrűt, amit meg is vett, mert arra gondolt, hogy ő majd pótolja a hiányzó részt belőle. Hogy a követ betonnal pótolta, az annak köszönhető, hogy a testvére akkoriban kezdett el falburkolatokat gyártani ebből az anyagból. Megszerette, mert könnyen színezhető és alakítható!

" Először természetes formákat, pl. leveleket öntöttünk ki a barátnőmmel, de már ekkor kerestük azokat az ékszereket, amibe lehet betont önteni. Kezdetben inkább a romantikusabb irányt találtuk meg, de ez nem nagyon tetszett a közönségnek. " - meséli Orsi.

img_3090.JPG

img_3092.JPG

Az idei nyár slágerei az " éder " alakú ékszerek, vagyis a tetraéder  (4 oldalú),  hexaéder ( 6 oldalú ), oktaéder ( 8 oldalú ), dodekaéder ( 12 oldalú ), és az ikozaéder ( 20 oldalú ) láncok. Ezeket már személyesen is megcsodálhattam a vásáron, tényleg nagyon szépek, különlegesek, és képzeljétek, nem is nehezek:)

img_3097.JPG

13428585_1075438012528660_2253861180387462717_n.jpg

img_3093.JPG

Orsi egyébként, három gyerek mellett, otthon dolgozik! " Kezdetben volt egy kis műhelyünk, de tavaly óta már itthonról dolgozom. A betonnak hűvös, nem száraz meleg időre van szüksége. Van egy kis szobám, ahol alkotok, de vásár előtt elfoglalom az egész nappalit:) Sőt nyáron le szoktam költözni a pincébe, mert ott van megfelelő a hőmérséklet az öntéshez!

Ahhoz képest, hogy igazi családanya, mégis marad ideje az ékszermárkájára, ami szerintem igazi csoda! Azért választottam egyébként Őt a hónap tervezőjének, mert nagyon egyben volt minden az asztala körül, elképesztő harmóniát sugárzott az a sok színes ékszer, érződött, hogy olyan kerek, kompakt az egész! Kiderült, hogy mindent maga készít, ő önti ki a formát, csiszolja és végül festi a nyakláncokat, gyűrűket, fülbevalókat és karkötőket. Hogy tudja ezt mind véghez vinni?

img_3098.JPG

img_3088.JPG

" A gyerekeket reggel elviszem a suliba, vagyis lefutok velük, aztán vissza, így megvolt a reggeli testedzés is:) Heti kétszer jógára járok, ez segít a lelki egyensúlyom megőrzésében. Amint elcsitultak a dolgok, leülök önteni, beindítok egy mosást, rendbe teszem a konyhát, majd megint öntök egyet, e-mailekre válaszolok. A gyerekeknek már kialakult napi programjuk van. A lakóhelyünkön járnak iskolába, így legtöbbször már egyedül közlekednek. Ez persze nem jelenti azt, hogy néha ne hívnának fel, hogy menjek értük. A legkisebb lányomat még kísérem, viszem edzésre. A férjem is sokat segít a gyerekek nevelésében, nagyon türelmes. Szerencsére a nagymama, nagypapa, de néha a dédi is rendelkezésünkre állnak! "

12321591_1802916133269407_5031947522488790655_n.jpg

Orsit megtaláljátok továbbra is például a vásárban,
de a Bibe ékszerekről minden további fontos információt itt is kaphattok!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása