PandArte

Öröm és harmónia a gyerekszobákban!

2017. január 23. - PandArte

Teljesen egyedi stílussal varázsol harmóniát három magyar tervező a designra fogékony gyerekek szobáiba. Szuper technikákkal dolgoznak, természetes anyagokat használva. Íme az első kollekciójuk!

anuka_lowres_12.jpg
Az ANUKA csapata három alkotóművész, Bieder Anikó (design), Gelsei Balázs (design) és Óvári Andrea (textil és design) közös munkája. A design stúdió tagjai gyermekszobákba terveznek, kisebb soft bútorokat, illetve textil kiegészítőket. 

anuka_kid_room_furniture_about_us_1.jpg

A három tervező:)

" Amit fontosnak tartunk a márkánk esetében, hogy nem állnánk be a gyorsan fogyaszd és dobd el üzletpolitikába, hanem, a tartós, hosszan használható ökotudatos tárgyakra szavazunk. Ez az elv meg is határozza a design orientáltságot, ezért a tárgyaink letisztultak és időtlenek. 

A tárgyak gyártása szigorúan gyári környezetben zajlik, mi magunk nem hiszünk az egyedi, saját készítésű darabokban. A gyerektárgyak tekintetében fontos a tesztelés, a teherbírás, a magas minőség, ezt pedig csak egy egyenletes gyártási háttérrel lehet biztosítani. Én is gyári közegben szocializálódtam, immár 16 éve dolgozom egy 200 fős gyárnak tervezőként, így nem áll tőlem ez a fajta gondolkodás, de Anikó és Balázs is gyártás orientált gondolkodású. Ahhoz, hogy egy tárgyból termék legyen, ahhoz nagyon sok részletnek, kell együtt állnia és mi ebben a tökéletesítgetésben jól érezzük magunkat:) " - meséli Andi

anuka_lowres_21.jpg

anuka_lowres_30.jpg

anuka_lowres_02.jpg

" A kollekcióink főbb darabjai a gyerekszobai soft kisbútorok: fotelek, puffok. Mindkettő korpusza habszivacs. A puffok külső huzata ipari gyapjú filcből készül, a mintát pedig vizes vágással alakítottuk ki a terméken.

Az anyagválasztásaink a természetes anyagok köré esnek, hiszen ma már, főként gyerektémában ez alapvető elvárás. Kiemelnék az állatszőnyegeinket, amik egy különleges egyedi technológiával készülnek, filc és handtufting technikával. Ezt tudtommal nem csinálja más cég! A kiegészítők, párnák, állatfigurás grafikáink pedig a szerethetőséget, ragaszkodás lehetőségét adják a gyerekeknek."

anuka_lowres_36.jpg

anuka_lowres_09.jpg

anuka_lowres_04.jpg

A gyermek design márka tervezői öt szín szerint állították össze bemutatkozó termékcsaládjukat. Az egyes stíluslapok komplex szoba berendezési koncepciót kínálnak, melyben a kisbútorok mellett kreatív dekorációs elemek és lakberendezési kiegészítők találhatók. Az ANUKA nem kizárólag egy tárgyat szeretne vásárlói figyelmébe ajánlani, hanem egy termékkombinációt, ami egy életérzést közvetít a világ felé, amivel színesebbé tehetik a szülők a gyermekük környezetét. Egy gyerekszoba számos varázslatos kincset rejt magában, amit a tervezők a maguk alkotta állat -és természetközeli egyedi motívumokkal, illusztrációkkal tesznek még izgalmasabbá. 

anuka_lowres_28.jpg

anuka_lowres_17.jpg

anuka_lowres_25.jpg

anuka_lowres_24.jpg

" Nehéz arra válaszolni, hogy mi inspirál minket, tulajdonképpen a gyerektéma maga, hiszen, ez egy varázslatos, soha ki nem fáradó, el nem fogyó ötlettárat hoz magával. Egy pár hónappal ezelőtt kíváncsiságból egy kisiskolás gyerekcsapatnak kiadtuk az állatfiguráink vonalas rajzait, hogy mit kezdenek vele a gyereke. Azt kell, hogy mondjam, teljesen lenyűgöztek a gyerekek eredetisége, ahogy a mi rajzainkat tovább gondoltál. Mindegyik egy külön műalkotás. Na ebből és még ilyen történetekből inspirálódunk:) "

anuka_lowres_23.jpg

anuka_lowres_16.jpg

anuka_lowres_15.jpg

anuka_lowres_05.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása