PandArte

Játékos szendvicsek gyerekeknek!

2018. augusztus 10. - PandArte

Árminnak eléggé sajátos táplálkozási szokásai vannak, már 2,5 évesen is:) Vannak kedvencei, amik leginkább a gyümölcsök, a müzlifélék, kekszek, sültkrumpli és a bundáskenyér, kész, ennyivel be is zárult a kör! Fanni iker lányai pedig most éppen azt a korszakukat élik, hogy nem igazán rajonganak a zöldségekért és gyümölcsökért ... ezért egy délután eljött hozzánk, hogy kipróbáljunk pár vidám és játékos szendvicset, tálalást vagy apró falatokat, hátha ezzel sikerül rávenni a gyerkőcöket az evésre:)

jatekos_szendvicsek.jpg

Ezt az eszünk, nem eszünk dolgot egyébként most már kicsit lazábban kezelem, de eleinte eléggé megviselt, hogy egyszercsak Ármin nem ette meg, amit addig igen, viszont új dolgokra nem volt nyitott, úgyhogy eléggé zsákutcába kerültem. Gyakorlatilag normális főtt ételből most nem is nagyon van olyan, amit megeszik, viszont mostanában egyre bátrabban kóstol meg új dolgokat, és ennek nagyon örülök! Arra viszont nagyon kíváncsi leszek, mi lesz akkor, ha oviba kerül...állítólag a közösség ereje hatni fog, remélem:)

Fannival, akinek egyébként az Anyabőrben blogját nagyon szeretem, már egy ideje jóban vagyunk, és amikor kiderült, hogy hasonló gondjaink vannak a kicsikkel, jött az ötlet, hogy kipróbáljuk ezeket a vidám falatokat! El is jött hozzánk és elkezdtünk kísérletezgetni, aminek lett is eredménye Árminnál:)

img_0264.jpg

Alátét, tányér, szalvéta: PEPCO

A dínós uzsit nagyon könnyű elkészíteni! A kenyérből ki kell vágni egy pocak formát, ami leginkább ovális, azt megkentem mogyoróvajjal, és szeltem rá banánkarikákat. A dínó hosszú nyaka is egy félbevágott banánból van, csak úgy, mint a farka. Körülötte még kígyóuborkát használtam és kenyérhéjakat. Erről Ármin az összes banánt megette...a mogyoróvajas kenyér imádat még várat magára:) Biztos nagyobb sikert aratott volna, ha édesebb!

83ddd1da-8180-4e32-924e-7a07836a6b7d.JPEGEzek a kis szendvicsek nagy sikert arattak, legalább is a macis:) Azon nutella van, banán, málna és áfonya, a baglyoson pedig ugyanezek csak mogyoróvajjal és puffasztott rizzsel. Mondanom sem kell, illetve látható is, hogy a nutella bejött...persze tudom, hogy nem annyira egészséges, de eddig ezt sem ette meg, pláne nem kenyérrel együtt, így nagyon örültem. Heti 1X-2X belefér nálunk:) Szerencsére ezeket a gyümölcsöket szereti, így azok is elfogytak, és a rizspuffancsokat is megkóstolta! 

img_0287.JPG

img_0289_1.JPG

img_0290_1.JPG

Dobozok, szúróformák, szalvéta, pohár: PEPCO

8df37783-df4d-4175-919c-bb3507b69828.JPEG

A harmadik opció már elég komoly:) Olyan szendvicset szerettünk volna, ami elvihető, nálunk leginkább a játszóra, vagy kirándulni, nagyobb gyerekeknél oviba, suliba. Ennek az alapja a doboz, amibe tesszük. A PEPCO-ban most jókat lehet találni, olyanokat is, amik belül szeparáltak, és praktikusan még egy villa-kanál is van hozzá, meg olyanokat is, amikbe egybe fér bele akár két szendvics is. Én most a szeparáltba készítettem el egy macinak induló, de inkább nyuszira hajazó sonkás szendvicset:) Mellé pedig uborkából, gyurma szúróformákkal kivágott darabokat, répát és paradicsomot tettem. Na ebből Ármin az uborkát és a paradicsomot eszegette, ami nagy száááám, mert eddig nem! A sonkás szendvics iránti szeretete pedig remélem egyszer feltámad hamvaiból, mert régebben megette.

img_20180808_174923_293.jpg

Nagyon jól éreztük magunkat Fannival a kísérlet közben, természetesen az ő elkészült játékos szendvicseit is láthatjátok majd a blogján, érdemes megnézni, nagyon cukik lettek, pláne a sün családos:) Egyébként meg nagyon könnyű elkészíteni ilyen reggeliket, uzsikat, a gyerekeket is be lehet vonni, és fél sikert legalább is értünk vele! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása