Ha szeretitek a gyors, könnyen elkészíthető, egészséges és jól variálható recepteket, hát ez az:) Tele van finom zöldségekkel, amiket curryvel és sült karfiollal dobtam fel! Mutatom is a receptet:
Hozzávalók:
( két kisebb adaghoz )
- fél cukkini
- kis fej karfiol
- három pici sárgarépa
- egy marék zöldbab
- egy kis darab póréhagyma
- két fej fokhagyma
- színes californiai paprika a tetejére
- két marék köles
- 4 kanál kókusztej
- pici reszelt gyömbér
- só, pici nádcukor, bors és curry
- kókuszzsír
Serpenyők, kések, vágódeszka: PEPCO
A recept tényleg pofonegyszerű, igazából csak az alapanyagok előkészítése a kicsit időigényes:) A poréhagymát és fokhagymákat nagyon apróra vágom és megpárolom kókuszzsíron. Közben a karfiolt apró rózsáira szedem, sütőpapírra teszem, meglöttyintem olivaolajjal, megszóróm pici sóval és borssal, és beteszem az előmelegített sütőbe ( 200-220 fok, légkeverés ) 10-15 percre. A karfiol, mint a legtöbb zöldség, sokkal finomabb, ha sütőben sütjük! Akkor jó, ha már pirult a tetejük.
Vissza a serpenyőhöz! Ha már üvegesek a hagymák, rádobom az apróra vágott répát és cukkinit, sót teszek rá, és megpárolom. Ha már puhultak, jöhet a zöldbab bele, én fagyasztottat használtam. Közben megsült a karfiol, amit kivettem hűlni kicsit. Miután minden zöldség elég puha lett ( én mondjuk kicsit ropogósabban szeretem ) jöhet a kókusztej, amibe beleteszem a kis nádcukrot, a curryt és a pici reszelt gyömbért is, így együtt össze kell még főzni a zöldségeket.
Amíg szépen összeérnek az ízek, egy másik lábosba felteszem a kölest, amit én köretnek például jobban szeretek mint a rizst, vagy a bulgurt. Pici olajon megpirítom a kölest, aztán felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, megsózom, és ha már beszívta az összes vizet, megkóstolom, mert valamikor még önteni kell rá, ha nem elég puha.
Ármin egyébként végig sokat segített:) Nagyon lelkes volt, itt éppen a paprikát vágja fel, vagyis inkább próbálja megszabadítani a szárától:)
Ha megpuhult a köles, kész is minden. Egy kis tálkába tálalom és befalom:) Alulra kerül a köles, rá a zöldséges ragu, a tetejére a sült karfiol, amit még megszórok a paprikákkal, ami istenien ropog! Egészségünkre:)
Kommentek