PandArte

Vegán currys finomság sült karfiollal

2019. január 27. - PandArte

Ha szeretitek a gyors, könnyen elkészíthető, egészséges és jól variálható recepteket, hát ez az:) Tele van finom zöldségekkel, amiket curryvel és sült karfiollal dobtam fel! Mutatom is a receptet: 

fe1c8bb3-b662-411e-8a20-26f89869270a.JPEG

Hozzávalók: 

( két kisebb adaghoz )

- fél cukkini
- kis fej karfiol
- három pici sárgarépa
- egy marék zöldbab
- egy kis darab póréhagyma
- két fej fokhagyma
- színes californiai paprika a tetejére
- két marék köles
- 4 kanál kókusztej
- pici reszelt gyömbér
- só, pici nádcukor, bors és curry
- kókuszzsír

e317737d-762b-49a2-8772-9290da67d5e3.JPEG

Serpenyők, kések, vágódeszka: PEPCO

A recept tényleg pofonegyszerű, igazából csak az alapanyagok előkészítése a kicsit időigényes:) A poréhagymát és fokhagymákat nagyon apróra vágom és megpárolom kókuszzsíron. Közben a karfiolt apró rózsáira szedem, sütőpapírra teszem, meglöttyintem olivaolajjal, megszóróm pici sóval és borssal, és beteszem az előmelegített sütőbe ( 200-220 fok, légkeverés ) 10-15 percre. A karfiol, mint a legtöbb zöldség, sokkal finomabb, ha sütőben sütjük! Akkor jó, ha már pirult a tetejük. 

1a8e1872-3545-4a12-b3e6-4ce0e32bf5d9.JPEG

Vissza a serpenyőhöz! Ha már üvegesek a hagymák, rádobom az apróra vágott répát és cukkinit, sót teszek rá, és megpárolom. Ha már puhultak, jöhet a zöldbab bele, én fagyasztottat használtam. Közben megsült a karfiol, amit kivettem hűlni kicsit. Miután minden zöldség elég puha lett ( én mondjuk kicsit ropogósabban szeretem ) jöhet a kókusztej, amibe beleteszem a kis nádcukrot, a curryt és a pici reszelt gyömbért is, így együtt össze kell még főzni a zöldségeket.

f02568c2-9baf-418b-a096-7c4139911f40.JPEG

Amíg szépen összeérnek az ízek, egy másik lábosba felteszem a kölest, amit én köretnek például jobban szeretek mint a rizst, vagy a bulgurt. Pici olajon megpirítom a kölest, aztán felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, megsózom, és ha már beszívta az összes vizet, megkóstolom, mert valamikor még önteni kell rá, ha nem elég puha. 

img_4795.JPG

Ármin egyébként végig sokat segített:) Nagyon lelkes volt, itt éppen a paprikát vágja fel, vagyis inkább próbálja megszabadítani a szárától:) 

armin_paprikaval.jpg

Ha megpuhult a köles, kész is minden. Egy kis tálkába tálalom és befalom:) Alulra kerül a köles, rá a zöldséges ragu, a tetejére a sült karfiol, amit még megszórok a paprikákkal, ami istenien ropog! Egészségünkre:)

082dc2d0-c423-4d41-8f07-5a80cc7faa78.JPEG

1ddf54a9-4dc8-4158-9c6d-f66732096ba1.JPEG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása