PandArte

Egy táskányi kreativitás:)

2019. február 18. - PandArte

Farkas Hajni szeret gyerekekkel, emberekkel dolgozni, foglalkozni, már gyermekként is óvónéni akart lenni. Imád alkotni, létrehozni valami szépet és hasznosat. Ez sikerült is neki a MiNik táskákkal, amik 10 játékos foglalkoztató feladatot rejtenek magukban, kétféle korosztályra kitalálva:)

minik.jpg

" A MiNik az én álmom. Nem más mint egy táskányi kreativitás.Tíz készségfejlesztő játékos feladat, egy különleges táskába csomagolva. Az ötlet a kisfiamtól indult. 5 évesen még nem szeretett rajzolni, színezni. Vele kezdtem el olyan játékos feladatokat és gyakorlatokat csinálni, melyekkel elősegíthettem, hogy iskolakezdésre ez ne okozzon hátrányt neki.

Rengeteg olyan játékot játszottunk, melyek fejlesztik a finommotorikát, szem-kéz koordinációt, a kézügyességét. Az első táska is neki készült. Nyaralásra ezekből a játékokból állítottam össze egy csomagot, ám kellett egy praktikus, hordozható megoldás. Újdonsült táskánkat vittük az étterembe, de a szobában is jól jött, mikor a tesó aludt és egy kis csendes tevékenységre volt szükség. "

minik1.jpg

" Ezután gondolkodtam el azon, elképzelhető, hogy mások is járhatnak hasonló cipőben. Sok anyuka szereti ugyan a DIY ötleteket, de a munka vagy háztartás mellett egyszerűen nincs ideje, vagy épp kézügyessége, hogy megvalósítsa azokat. Összeállítottam egy 10 játékos feladatból álló csomagot 2 korosztálynak. Ezek lettek a MiNik Kid (2-4) és Junior (4-6) kreatív táskák.

Az egyedi, kézzel készült játékos feladatok számos lehetőséget nyújtanak kincseink játékos fejlesztéséhez. Finommotorika, szem-kéz koordináció, logika, színismeret, formaismeret, számok ismerete, türelem, beszédfejlesztés, figyelem. "

Kid táska

A Kid táska 2-4 éves korú gyermek fejlettségi szintjéhez igazodik. Ebben a színismeret, formaismeret, a taktikus készségek fejlesztése, finommotorika, mese és az ehhez kapcsolódó beszédfejlesztés játszik központi szerepet. Benne megtalálható: mágneses horgászjáték, fűzős fatábla, színpárosító, formaegyeztető, krétával írható tábla, gyurmázó lapok, matató zsák, mesefüzet, ujjbábok.

20190210_131713.jpg

A táska borítása is szabadon választható:)

minik2.jpg

Hajni munkáit a Facebook és Instagram oldalán találjátok meg,
és ott fel is tudjátok venni vele a kapcsolatot:) 

Junior táska

 

A Junior táska 4-6 éves korú gyermek fejlettségi szintjéhez igazodik. Az ebben lévő feladatok, már kicsit az iskola előkészítését célozzák, logikára, gondolkodásra, ismeretbővítésre építve. Benne megtalálható: trimino, térbeli kirakó, tangram, társasjáték, szám és mennyiség egyeztető, évszakokat ismertető gombolós és fűzős játék, textil labirintus.

Mindkét változat tiz darab játékos feladatot tartalmaz. Ezek nagy része bővíthető, tovább gondolható. Ezekhez az oldalaimon folyamatosan ötleteket osztok meg.
minik3_1.jpg

Én imádom az ilyen komplex és mégis egyszerű dolgokat, Árminnak is megvannak a kedvencei belőle:) Jelenleg imád horgászni, a fagyik színeit párosítani és gombolni az évszakos kis fát! A táska tartalma egyszerre szórakoztató és fejlesztő, ráadásul könnyen hordozható, és kis helyen is elfér. Igazi Anyuka segítő találmány:) Jól jön, ha várakozni kell valahol, vagy egy hosszú utazás során, de arra is tökéletes, hogy a gyerkőccel együtt szórakozzunk, szerintem zseniális!

20190210_131859.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása