PandArte

Óriás játék-és vidámparkok, amiket felnőttként is imádni fogtok!

2019. július 08. - PandArte

Ha nyáron szeretnétek igazán különleges pillanatokat átélni, akkor az élményparkokat Nektek találták ki! Olyan listát állítottam össze, amiben különleges és egyedülálló európai játék-és vidámparkokat találtok. Választani nagyon nehéz, de ami fontos, ha sikerült, mindenképp több napra váltsatok jegyet!

elmenyparkok.jpg

A cikket a Mastercard támogatta!

Hexenwasser - Söll - Ausztria

 

Boszorkányos természeti park Ausztriában. A hely a valamikor itt élő boszorkányok emlékét őrzi. A lenyűgöző környezetben a kiránduló úgy érezheti, hogy egy mesekönyv lapjai tárultak fel a szeme előtt, amelynek ő maga a főhőse. Ügyességet, bátorságot követelő kihívások, játékok és kalandok várják a lelkes turistákat. Ausztria leghosszabb mezítlábas útja mentén 70 interaktív élményhely szórakoztatja az ide látogatókat, amihez a pompás alpesi környezet párosul. A megállóhelyek igen változatosak: méhkirálynő háza, boszorkány malom, boszorkánytűzhely őskenyér sütéssel, boszorkány létra stb. Tematikus eseményeket is szoktak az élményparkban tartani, érdemes ellátogatni a weboldalukra a friss információkért.

hexenwasser.jpg

Astérix Park - Plailly - Franciaország

 

Az Astérix Park a híres mese és képregény figuráit eleveníti meg. Érdekesség, hogy csak 30 km-re található Párizstól és idén ünnepli a 30. születésnapját. A parkban tett út során megismerkedhettek Asterix-szel és Obelix-szel, a gallokkal, és persze Julius Caesar seregével is. A kalandok alatt visszautazhattok az időben, belecsöppenhettek a gallok világába, elutazhattok az ókori görögökhöz, vagy betekintést nyerhettek a 19. századi Franciaország életébe is. Mindezt 39 páratlan vidámparki attrakcióval társítva lehet átélni. Vannak olyan játékok, melyet csak gyerekek, vagy csak felnőttek vehetnek igénybe, de a park nagy része olyan játékok helyszíne, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak. 

asterix_park.jpg

Mirabilandia & Mirabeach- Ravenna - Olaszország

 

A Gardaland után ez a második legkeresettebb élménypark Olaszországban, ami vidámpark, strand és vizipark egyben. Körülbelül 850.000 m²-en terül el, amelyből 100.000 m² a vízi világ és 400.000 m² az élménypark. Óriáskerék, Európa legnagyobb hullámvasútja, Niagara vízesés és több fantasztikus játék szórakoztatja a látogatókat, meseország ez a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 

Tipp: Vidd magaddal Mastercard bankkártyádat és vásárold meg kedvezményes családi belépődet a Mare e Pineta**** kemping recepcióján. Így talán kevesebbet kell sorban állnotok, és több időtök juthat a közös élményekre.

mirabilandia.jpg

Alton Towers - Anglia

 

Az Alton Towers birtok a múlt század elején még Shrewsbury grófjáé volt, aztán előbb egy hatalmas parkot csináltak belőle, majd pedig 1980-ban megnyílt a vidámpark - több, mint 3 négyzetkilométeren. Ide sem érdemes egy napra érkezni, vannak, akik már többször is visszalátogattak a parkba, de még mindig nem sikerült bejárniuk rendesen. Egyébként szerintem egy nap nem is lehet ennyi hullámvasútra felülni. Több olyan attrakciója is van, ami vagy világszinten, vagy Európán belül számít egyedülállónak. Ilyen például az Oblivion, a világ első függőlegesen zuhanó hullámvasútja, a Th13teen, a világ első vízszintesen szabadeséssel zuhanó hullámvasútja, de olyan is van, ami mindössze 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára!!!

Tipp: Sokszor vannak az év során akciók a belépőjegyek kapcsán, érdemes figyelni a weboldalukon a lehetőségeket. Amit még jó tudni: ha az ember online, előre megveszi a jegyet, de a választott napon több, mint egy órán keresztül esik az eső, egy másik napon vissza lehet jönni ingyen!

alton_towers.jpg

Italia In Miniatura - Rimini - Olaszország

 

A 60-as években Ivo Rambaldi cégvezető, külföldi utazása során fedezett fel egy miniatűr parkot. Elhatározta, hogy létrehoz egy hasonlót Olaszországban is hazája számtalan, felbecsülhetetlen értékű építészeti örökségéből. A Rimini mellett található Italia in Miniatura 1970-ben nyílt meg a látogatók előtt. Jelenleg a park 85.000 nm-en fekszik, 273 makett található benne, kicsinyítési arányuk 1:25 és 1:50 között mozog, kivéve Velencét, amely az ötödére lett kicsinyítve. Nem véletlenül, mert így az igazi gondolázást imitálva lehet végighajókázni a „vízre épült” Velencét idéző életszerű díszletek között. A parkban bekukkanthatnak többek között a Colosseum belsejébe, egy AIDA előadásra a veronai arénában, fél perc alatt körbejárhatják a pisai Csodák terét, vagy a római Szent Péter bazilikát, és hosszasan szemlélhetjük a veszélytelen dombocskává zsugorodott Vezúvot.

italia_di_miniatura.jpg

Kis Herceg Park - Ungersheim - Franciaország 

 

A Kis Herceg mese kifejezetten olyan, amit tulajdonképpen a felnőttek értenek meg igazán, de a gyerekek is szeretik, egy biztos, kultikus és népszerű történet, amit most már a Kis Herceg Parkban is át lehet élni Franciaországban! Ez a világ első repülős élményparkja, ami összesen 31 játékkal, rengeteg műsorral és temérdek szórakozással várja az érdeklődőket. A merészebb vállalkozók még fel is repülhetnek a bűbájos Kis Herceges léghajóval 150 méter magasra, hogy megcsodálhassák Franciaország egyik legszebb táját, a Vogézek vidékét. Az élménypark egy igazi állatbirodalom is egyben: van például rókasimogató, de létrehozták az első lepketenyésztő farmot is a helyszínen, melynek kertjében és üvegházában a régió összes pillangója megleshető.

kis_herceg_park.jpg

LEGOLAND - Günzburg - Németország

 

Ha van gyerekparadicsom, akkor a németországi Legoland vidámpark egyértelműen az. Ez is tipikusan az az élménypark, amit felnőttként is csak imádni lehet, és csak az a kérdés, hogy hány nap alatt tudjátok bejárni az egész parkot, mert nagyon nagy! Az első Legoland a Lego szülőhelyén, Dániában 1958-ban nyílt meg, és bár sokáig ez volt az egyetlen Lego vidámpark, az utóbbi 20 évben a világ több pontján is nyitottak újabb vidámparkokat. Hozzánk legközelebb a németországi park fekszik, több mint 40 hektárnyi területen, kb. 60 különböző játékkal és programmal. Döbbenetes, hogy 50 millió darab LEGO-t használtak fel a szebbnél szebb építmények, figurák és különlegességek felépítéséhez. Közvetlenül a Legoland vidámpark mellett felépült egy LEGO-szálláskomplexum is, ahol tematikus szobák közül lehet választani, és ahonnan egy rövid sétával át lehet jutni a vidámparkba. 

Tipp: Kaphatók egyéni, családi és több napos belépők is. A belépőjegy árakat meg lehet nézni a Legoland Németország honlapján, és akár meg is lehet előre vásárolni otthonról, kényelmesen Mastercarddal, így sok-sok értékes percet lehet megtakarítani a sorban állás kihagyásával.

legoland.jpg

PortAventura World - Spanyolország

 

A poszt végére hagytam az egyik legkomplexebb élményparkot, aminek a neve, PortAventura World és Barcelonától kb. egy órára található Spanyolországban. Az Európában egyedüli, 70.000 m2-es területen elhelyezkedő szórakoztató park a különleges élményekre vágyó látogatókat várja. Szám szerint 6 különböző tematikus részt álmodtak meg a tervezők, amik külön-külön magukban is elképesztően nagyok és élménydúsak! Ezek a mediterrán, a polinéz, a "SésamoAventura", a kínai, a mexikói és a vadnyugati rész. 40 különféle attrakció közül lehet választani, és csak az szab határt, mit mertek egyáltalán kipróbálni:) Ha esetleg tériszonyban szenvedtek, naponta több mint 40 show-műsor szórakoztat majd Titeket. 2017-ben a park kiegészült az abszolút különlegességnek számító Ferrari Land attrakcióval!

portaventura.jpg

 Források: hetedhetorszag.hu, cartourmagazin.hu, netkoffer.hu, gyerekkelangliaban.blog.hu, olaszkemping.hu, caffeitalia.blog.hu, alfatours.hu, neckermann.hu. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása