PandArte

Mókázzunk a kertben! - Játékötletek gyerekekkel

2019. augusztus 15. - PandArte

Nyáron a legjobb, hogy non-stop kint lehetünk a gyerekekkel a szabadban! Ilyenkor egy idő után elkezdek böngészni az interneten, hogy milyen ötletekkel lehet feldobni a délutánt, ha nem szeretnénk mindig strandolni, játszóterezni, bicajozni, vagy kirándulni. Ezért most olyan játékötleteket gyűjtöttem össze nektek, amiket a saját kicsi, vagy nagy kertetekben tudtok használni!
kerti_jatekok.jpg

Hajózzunk!

Nagyon egyszerűen lehet kis vitorlásokat készíteni egy mosogatószivacs, hurkapálca és dekorgumi segítségével. Tényleg annyira könnyű a művelet, hogy a gyerekek is részt vehetnek a folyamatban. A szivacsba csak egyszerűen bele kell szúrni és ragasztani a pálcát, a dekorgumiból ki kell vágni egy vagy két vitorlát, majd lyukat rájuk és már kész is, mehet a medencébe! Mi olyat is készítettünk, ami két szivacsból áll, így autót is tudtunk szállítani vele, ami külön móka. A szivacsot helyettesíthetitek a dobozos tej dobozával, vagy nagyobb műanyag tetőkkel is. Ha süllyed a hajó, egyszerűen csak ki kell csavarni a vizet a szivacsból és már folytatódhat is a játék. 

img_0852.JPG

Kincsmosás

Minden gyerek szeret a vizes homokban turkálni, ezért is szuper ötlet ez a játék. Egyszerűen csak vegyetek pár marék homokot, amibe beletesztek mindenféle kincset. Ásványokat, üveggolyókat, gyöngyöket, medálokat, kisautókat… Zárjátok bele egy kis zsákba. Ha eljön az idő, öntsétek ki egy szűrőbe, tegyetek alá egy tálat, jöhet a víz, és már kezdődhet is a kincsvadászat. A művelet nagyon egyszerű, ki kell mosni a homokból a kincseket, tudjátok, ahogy az aranyat mosták ki régen a folyókból. Alaposan gyűjtsétek össze mindet, aztán kezdődhet elölről a játék, nálunk legalább is így történt. 

img_0889.JPG

Jógázzunk mesekártyákkal!

Képzeljétek, a gyerekek nagyon nyitottak a jógára, csak meg kell nekik mutatni, mi is az, na és persze az ő nyelvükön kell megközelíteni a dolgot, vagyis mesével és játékkal, ez a kettő csodákra képes. Mi most a Jógakaland memória kártyajátékát próbáltuk ki, ami nagyon szórakoztató volt. Az egész úgy működik, mint a klasszikus memória játékok, lefelé kell fordítani a lapokat és meg kell találni a párokat. Itt viszont, ha megvan egy pár, el is kell végezni a lapon szereplő játékos mozdulatot. A gyerekek kipróbálhatják, például milyenek lehetnek kerge pókként, flamingóként, szélkakasként vagy éppen tavaszi turmixként. Ami szuper, hogy minden egyes feladatnak megvan a maga jótékony, fejlesztő hatása, ami rendszeres játék során hat a gyermek pszichéjére és testére. Ja, és közben persze szórakoznak is, pláne amikor a felnőttek vannak soron… :)

60419414_869497586726399_2323021199065481216_n.jpg

A többi szuper ötletet megtaláljátok
a Tchibo Family oldalán! 

Ezt a posztot a Tchibo Magyarország támogatta!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása