PandArte

A jógás róka története:)

2019. szeptember 11. - PandArte

Egy fiatal pár hozta létre a Travelling Fox Design-t, ami egy saját illusztrációkkal dolgozó magyar dizájnmárka. Küldetésük, hogy természetközeli munkáik révén a természet értékeit és szeretetét terjesszék szűkebb és tágabb környezetükben és még közelebb vigyék a természet csodáit a városi dzsungel lakóihoz. Mindezt a saját, egyedi stílusukban:)

travelling_fox.jpgDius és Balázs a magánéletben is évek óta egy párt alkot, az összhang, ami köztük van, a munkáikon is látszik:) A Travelling Fox Design alapötlete 2016 őszén pattant ki a fejükből, ekkor született meg a Jógázó róka illusztrációjuk, ami a brand egyik alapköve lett!

" Innen jött a Fox a márkanevünkbe. “Utazó rókák” pedig azért lettünk, mert mindketten imádunk utazni, kalandozni a világban, felfedezni és megismerni új helyeket és kultúrákat. A Jógázó róka után elkészült új grafikáinkat eleinte egyébként csak külföldi oldalakon mutattuk meg. Az indulás után egy évvel viszont jött egy jó lehetőség, egy olyan impulzus, amelynek hatására tudatosan megterveztük első termékeinket és bemutattuk őket hazai dizájnvásárokon. Személyesen találkozhattunk potenciális vásárlóinkkal, akik nagy örömünkre pozitívan fogadták portékáinkat, Balázs illusztrációit. Azóta egyre több és több figyelmet, munkát és szeretetet teszünk a TFD-ba és nincs kétségünk afelől, hogy megéri-e. " - meséli lelkesen Dius.
img_7228_1.JPG

Miket készítetek pontosan?

Termékpalettánkat folyamatosan bővítjük, az inspirációnk egyelőre úgy tűnik, kifogyhatatlan! Mindig valamilyen újdonságon törjük a fejünket. Találhatóak nálunk különleges art printek, használati tárgyak sok-sok állattal - őzekkel, madarakkal és persze rókákkal -, valamint rengeteg színes növénnyel!

Art printjeink már sok szoba falán sugározzák a mi stílusunkban a derűs slow life életérzést és emlékeztetnek arra, amiről a rohanó szürke hétköznapokban mindannyian hajlamosak vagyunk megfeledkezni, néha le kell lassítani. Egyedi kitűzőink dzsekin és táskára tűzve bukkannak fel a városban, sokszor egyébként saját vászontáskáinkon, amik amellett, hogy szuperül érvényesülnek rajta a TFD illusztrációk, kiváló zero waste útitársak a mindennapok során.

Mindketten papírbolt-mániások vagyunk, így természetesen a képeslapok, üdvözlőlapok és az irkafüzetek sem hiányozhatnak a választékunkból! Igazi különlegességünk, és egyben újdonságunk pedig a különböző méretben rendelhető ökozsákok. Legújabb kedvenceink valódi hosszútávú, környezetbarát megoldást jelentenek: a sok fölöslegesen felhasznált műanyagzacskó helyett ők ott lesznek veled minden zöldség- és gyümölcsvásárláskor. Az elkészült “tesztpéldányok” sikeresen kiállták a próbát és megjelenésükkel is nagy sikert arattak barátaink körében. Az érdeklődés az első darabok iránt felülmúlta várakozásainkat – rengetegen érdeklődnek, hogy mikor lehet végre rendelni, aminek nagyon örülünk!

rokas_design.jpg

img_2522.jpg

img_8154.JPG

Ki rajzolja meg a grafikákat?

A grafikákat Balázs készíti: képzeletvilágát gyerekkora óta kelti életre rajzok formájában. A rajzos alapokat még általános iskolában tanulta meg, majd évekkel később és a Kertészettudományi Karon tett nagyobb kitérő után visszatért az illusztrációk készítéséhez és azóta is ez tölti ki a mindennapjait. Az, hogy mely grafikáink kerüljenek újdonságainkra, általában közös ötletelések eredményei, amelyek helyszíne rendszerint egy kávézó valamely eldugott sarka. Örök kedvenc helyszínünk még, amihez ezer szállal kötődünk, a Budai Vár, ahova szívesen vonulunk el a város nyüzsgése elől. Nem mellesleg ez az egyik legtöbbször használt fotózási helyszínünk is.

Mi a célotok ezzel a márkával?

Sokszor érezzük a hétköznapi rohanásban azt, hogy muszáj egy kicsit lelassítanunk, hogy meg tudjunk szabadulni a sok stressztől, ami mindannyiunkat ér. Ilyenkor elmegyünk egy nagyot sétálni, általában olyan helyre, ahol sok növény vesz minket körül, hallgatjuk a falevelek zúgását, átbeszéljük a dolgokat és közben észreveszünk a környezetünkben olyan dolgokat, amik mellett amúgy elszaladnánk. Ezt a lelassult, jó érzést szeretnénk a nálunk kapható illusztrációk és designmintás kiegészítők révén átadni.

rokas_design1.jpgKik a célközönségetek?

Akinek fontos a természet szeretete, megóvása és a természet értékeinek megismerése, mint nekünk. Manapság, amikor egyre több a beton és térkő a környezetünkben, nem szabad megfeledkeznünk a növények, állatok védelméről, mert csak így tartható fent az igazi, élhető világ!

Hol lehet megtalálni a termékeiteket?

Elsősorban a dizájnvásárokon tudjátok megnézni és kézbe venni őket személyesen. Érdemes újra és újra meglátogatni a weboldalunkat (www.travellingfoxdesign.hu), mert az aktuális következő vásár helyszínét és dátumát megosztjuk.

Friss inspirációkért és történetekért pedig kattintsatok Facebook és Instagram oldalunkra. Akiknek nincs lehetősége meglátogatni minket a vásárokon, azok se búsuljanak, mert Facebook boltunkon keresztül, vagy e-mailben is van tudtok érdeklődni nálunk. Ha online rendelnétek tőlünk, Budapesten személyes átvételt biztosítunk, emellett szívesen vállalunk postázást is, ha arról van szó - küldtünk már csomagot Angliába és távolabbi országokba is!

20190910_135809.jpg

Mik a távolabbi céljaitok?

Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk az illusztrációinkkal és a választékunkkal kapcsolatban, úgyhogy szeretnénk folyamatosan fejlődni: mindketten a magunk területén új dolgokat kipróbálni. Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, amikor a városban szembe jön velünk valamelyik vászontáskánk! Arra is volt már példa, hogy egy zebránál ácsorogva kaptuk fel a fejünket és összenéztünk: az előttünk várakozó táskáján a mi kitűzőnk virított! Ezek az apróságok megerősítenek minket abban, hogy jó úton járunk. Szeretnénk még több időt szánni könyvillusztrációk és animációk készítésére, mellette pedig egyre szebb darabokkal bővíteni a TFD választékát!

rokas_design2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása