PandArte

Kreatív workshopok Karácsony előtt!

2019. november 12. - PandArte

Elképesztőn jó kézműves workshop programokat gyűjtöttem össze Nektek, ahol nem csak kikapcsolhattok a mókuskerékből, de akár elkészíthettek több karácsonyi ajándékot is, amik teljesen egyediek és megismételhetetlenek lesznek! Ráadásul mindezt egy barátságos, vidám és kifejezetten workshopokra kialakított helyszínen, ami nagyon inspiráló tud lenni az alkotói folyamatokban:)

workshop_1.jpg

Még mielőtt bemutatnám ezeket a workshopokat, mindeképpen szeretnék Nektek írni a helyszínről, vagyis a Patent Budapestről, hiszen ez a fő mozgató rugója ezeknek a foglakozásoknak. Pontosabban Várnagy Bori az, aki megálmodta és létrehozta ez a csoda helyet, ahol különböző kézműves alkotások születhetnek:)

" A Patent fő célja egy változatos workshop- és eseménynaptár fenntartása, hogy ide bármikor jöhessen valaki alkotni, és persze a magyar kézművesekkel, szolgáltatókkal történő hosszútávú partneri kapcsolat kialakítása. A 2 
különböző méretű és felszereltségű helyiségeket workshopokra, és egyéb csoportos foglalkozásokra bárki kibérelheti, nemcsak hétvégén, de hétköznap napközben is akár, és nem csak kimondottan varrós és kézműves workshopokra, hanem szolgáltatás jellegűekre is. " - meséli lelkesen Bori, aki egy éve kezdte el tervezni egy ilyen jellegű helyszín kialakítását..

Ez az alapszolgáltatás, de emellett még két érdekes lehetőség is van, ami izgalmas lehet a számotokra. Ha szeretnétek egy zártkörű bulit, lánybúcsút, szülinapot, évzárót...stb, ahol az alkotásé a főszerep, akkor a teljes Patent a Tiétek lehet:) Bori szorgosan dolgozik azon, hogy minél több kézművessel felvegye a kapcsolatot, hiszen ezekre a bulikra is rengeteg DIY, kézműves lehetőséget nyújt nektek, ahol Nektek csak megérkezni kell, aztán jön a " mester ", aki megmutat mindent, hogyan is kell elkészíteni az adott egyedi tárgyat. A tematikák az elmúlt hónapokban szépen bővültek, érdemes érdeklődni róluk itt! 

A másik pedig a műhelyhasználat, ami azért szuper dolog, mert előzetes egyeztetés és bejelentkezés után, hétköznaponként napközben, bárki jöhet ide, akár kísérővel is, és használhatja a bent lévő eszközöket, és 1 munkaállomást 1 varrógéppel. Erről a lehetőségről pedig itt olvashattok bővebben.  És akkor most jöjjenek az aktuális workshopok!!!

70063100_385808282096131_2600472530154160128_o.jpg

68301197_374495246560768_2312132847084765184_o.jpg

68912810_375419629801663_5208867389478797312_o.jpg

69474055_385807755429517_8139673748518207488_o.jpg

Workshopok 

1. Tulipán Táska – Nadalma

Időpont: November 16.

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/nadalma

Nagy Andrea Dalma (nadalma) pár éve foglalkozik táska készítéssel műbőr, bőr, és gyapjúfilc alapanyagokból. Eredeti szakmája informatikus, 2018-ban elvégzett egy textiljáték-készítő képzést. Első alkalommal a kőszegi nemezgyárban, a Multifelt Factoryban tartotta a 100 % gyapjúfilcből készült tulipántáska workshopját, és ezt követően ez lesz az első budapesti workshopja. Ehhez nem kell varrni tudás, sem varrógépek.

 1_taska_nadalma_3.png

2. Babzsák fotel varrás

Időpont: Nov. 23. 

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/babzsak-fotel-varro-workshop/

Dec. 15. varró workshop

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/babzsak-fotel-varro-workshop-2/

Egyedi időpont foglalásra is van lehetőség 2 fő esetén!

A Patent Budapest tulajdonosát, Várnagy Borit és testvérét kb. 20 évvel ezelőtt, főiskolás éveik alatt kezdték el foglalkoztatni, hogy hogyan készülhet ez a furcsa ülőalkalmatosság, mely akkoriban még nem igazán volt kapható Magyarországon. A töltet okozott ugyan egy kis fejtörést, de miután Bori megtervezte a szabásmintát, el is készítette az első darabot belőle, majd továbbiakat is barátoknak, rokonoknak. Fontosnak tartotta a tartósságot, és azt, hogy a külső huzatot egy belső részről le lehessen venni, hiszen a használat során koszolódhat, továbbá az utántöltés is megoldott legyen.

„Soha nem akartam eladásra készíteni babzsák fotelt, de most, hogy a Patent Budapestet megnyitottam, úgy gondoltam, hogy miért is ne tarthatnék workshopot ebben a témában, ahol a résztvevők maguk készíthetik el pár óra alatt lépésről lépésre, saját ízlésük szerinti színben, vagy akár hozott anyagból, sőt lehet választani újrahasznosított töltetet is. A töltés folyamata ugyan nem olyan egyszerű, de céleszközzel ez is könnyen kivitelezhető, sőt az elszállításra is kínálok megoldásokat, hogy karácsonyra biztosan célba érjen. 2 fő esetén pedig egyedi időpontban is szívesen megtartom ezt a workshopot, januártól is.”

2_babzsakfotel_patent_5.png

3. Modern hímzés – Hímezdki

Időpont: Nov. 30. téli minták

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/himezdki-2/

Időpont: Dec. 7. ékszerek

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/himezdki/

Havonta 1-2 alkalommal, rendszeres lesz

A Hímezdki (www.himezdki.hu) alkotója, Fegyver Anett évek óta foglalkozik a modern hímzés technikáival. Szeretett volna ennek a rég elfeledett kézműves hobbinak egy modern, egyedi és színvonalas formát adni, ezért létrehozott olyan “Csináld magad” hímzőszetteket, melyek minden szükséges alapanyagot és részletes leírást tartalmaznak ahhoz, hogy akár egy teljesen kezdő is el tudjon készíteni egy-egy mintát, több öltéstechnika alkalmazásával. A rámába helyezett dekorációk mellett helyet kaptak a modern, kézzel hímzett ékszerek is a repertoárban, melyet folyamatosan bővíteni szeretne.  Az alkotó legfőbb célja, hogy a hímzés, mint hobbi újra megjelenjen a hétköznapokban, mint dekoráció és viselet méghozzá úgy, hogy illeszkedjen hétköznapjainkba.

A workshopok indításával célja a személyes tanulás lehetősége, hiszen így gyorsabban, és hatékonyabban sajátítható el a hímzés. Itt 4 hímzéstechnikát és 1-2 kiegészítő öltést vesznek sorra 4 óra alatt, ráadásul a jelentkezők több hímzésmintából is választhatnak, ahogy az ékszereknél is kiválaszthatják a hozzájuk legközelebb álló formát és mintát. A résztvevők megtanulják a rámába helyezést, a négyfajta hímzéstechnikát és a kész hímzés szép eldolgozását. A dekorációs workshopok modulokból állnak. Mindegyik modul más hímzéstechnikát tanít, de nem egymásra épülnek, így aki lemaradna az egyik oktatásról, nyugodtan nevezhet a másikra is akár!

3_himzes_himezdki_1.jpg

4. Könyborító – DecorKa

Időpont: Nov. 29. könyborító készítés

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/decorka/

A decorKA csapata, Kállai Anna grafikus és rajztanár, valamint Mészáros Mónika tanítónő segítségével elsajátíthatod a textildomborítású könyvkészítés technikáját. Mindketten pedagógusok, és egy munkahelyen szövődött a barátságuk. 12 évvel ezelőtt kezdtek el közösen kézműves foglalkozásokat szervezni. Eddig főleg gyerekeknek tartottak, de most nyitnak a felnőttek felé is. Munkáik során mindig szem előtt tartják a fenntarthatóság elveit, igyekeznek természetes anyagokat választani, újrahasznosítani.

Ezen a különleges workshopon a résztvevőknek lehetősége lesz egy egyedi tervezésű és látványos saját, textildomborítású könyvborító teljes kivitelezésére, mindez könnyed, szórakoztató formában, jó hangulatban. A könyvborító ideális lehet egyedi ajándéknak vagy akár saját könyvek, noteszek megvédésére is.
4_konyborito_decorka_2.jpg

5. Bőrdíszműves – CreaMomBag

Időpont: Nov. 29. 

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/bor-karkoto-keszito-workshop/

A CreaMomBag fő profilja egyedi bőr táskák tervezése (pelenkázó és mama/business táskák), melyek mellett a maradék bőrökből karkötők készülnek. A workshopjain a résztvevők megismerkedhetnek kicsit közelebbről ezzel a természetes anyaggal, megtapasztalhatják, hogyan kell vele bánni, és eközben egy egyedileg választott színből egy masnis karkötő kel életre, pont abban a méretben, ami a kezére illik.
5_borkarkoto_creamombag_1.jpeg

6. Fa dekor technikák – Szántó bútor

Időpont: Nov. 27. tálca, akasztó

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/szantobutor-2-2/

Időpont: Dec. 13. babaház

Esemény link: https://patentbudapest.hu/event/szantobutor/

A Szántó Bútor a pátyi asztalos műhelyében bútorkészítő, bútorfelújító, bútorfestő, kárpitozó és kreatív alkotó workshopokon tart, melyeknek tematikáját és módszertanát úgy építették fel, hogy olyan tudást és gyakorlatot szerezzenek a résztvevők, amit otthon is képesek lesznek önállóan alkalmazni.

Szántó Márton 20 éve asztalos, családja generációk óta űzi ezt a mesterséget, ő a szakmai felelős, felesége, Hézső Barbara pedagógus végzettséggel évtizedekig dolgozott gyerekekkel, ami mellett rendezvényeket szervezett és bonyolított le, melyeken több száz kézműves foglalkozást tartott.  Ő az ötletgazda, a tematikák és módszerek kitalálója, ő adminisztrál, szervez. Tudásukat ötvözve hozták létre a workshopokat, hogy mások is elsajátíthassák az asztalos és kárpitos szakma alapjait, a budapesti helyszínen tartott workshopjaikon pedig rövidebb idő alatt elsajátítható technikákat alkalmaznak.

6_talca_szanto_6.jpg

 

7. Sminktermékek – Glamoriginal

Időpont: Decemberben ( pontosítás hamarosan )

GlamOriginal makeup by Nature (www.glamoriginal.hu) egy natúr dekorkozmetikai márka, mely 100 %-ban természetes összetevőket tartalmaz. Minden bőrtípusra ajánlott, kíméletes, parabén-, talkum- és pálmaolajmentes. Szakértő kezek által válogatott alapanyagokból, nagy gondossággal készített kézműves magyar termék, melyek a legmagasabb higiéniai elvárásoknak megfelelően készülnek.

A GlamOriginal workshopokon 3 féle terméket készíthetnek a résztvevők ízlésük szerinti színek keverésével: szemhéjpúdert, pirosítót és rúzst vagy szájfényt. Mindeközben megismerhetik azokat az alapanyagokat amelyekkel dolgoznak, és ízelítőt kapnak az összetevők tulajdonságairól, jótékony hatásairól.

8_smink_glamoriginal_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása