PandArte

Ötvös workshop májusban!

2020. január 20. - PandArte

Gyere, és készítsd el velünk egyedi ezüst vagy réz ékszeredet, a siker garantált, hiszen profi ötvösök segítenek neked megtanulni a folyamatokat! Akár jártál már hasonló foglalkozáson, akár ez lenne az első alkalmad, biztosan imádni fogod és meg fogsz lepődni, mikre vagy képes, ezt már a több éves tapasztalatom után simán ki merem jelenteni:) 

otvos_workshop_5_1.jpg

Ezen a workshopon sok ötvös technikával és sokféle anyaggal tesközelbe kerülhettek egy szuper hangulatú nyitott műhelyben, a Kredenc Műteremben. Profi aranyművesek vezetésével kísérletezhettek a kovácsolás, hengerlés, reszelés, domborítás lehetőségeivel, hogy egy teljesen személyre szabott, saját kézzel készített szépséggel térhessetek majd haza. 

Ezt a workshopot azoknak is ajánljuk, akik már régóta szemeznek ezzel a mesterséggel, hiszen egy jó kis ízelítőt kaphatnak, körülnézhetnek a műhelyben, megtapasztalhatjátok milyen is a reszelés testközelből.

TEMATIKÁK


Alapvetően két különböző hangulatú ékszer közül választhattok, az egyik a lemezekből építkező, a másik, amelyik inkább drótszerű anyagból készül, de persze előfordulhat ezek kombinációja is. A lemezeket megmintázzuk, kalapáljuk, formára fűrészeljük, domborítjuk, akár szövegeket, titkos üzeneteket is pecsételhetünk rájuk. A drótok pedig lehetnek vékonyak, vastagabbak, akár szögletesek is, kombinálhatjátok színes gyöngyökkel, bőrökkel, személyes kis darabkákkal, hogy igazán egyedi legyen. 

Lemez technika

novsdozfsuy9jlly6dgkwq_thumb_1611.jpg

drot_3_1.jpg

Drót technika 

cmkn7nhhraecysbolxumqq_thumb_1616_1.jpg

lemez_1.jpg

Érdemes kész tervekkel érkezni, hogy az időt minél jobban ki tudjuk használni, de az első fél órában úgyis átbeszéljük, ki mit készít, sokszor egymást is inspirálva alakulnak ki a végleges tárgyak. 

Így keressetek inspirációt: 
Vagy az interneten, pinteresten ezekkel a kulcsszavakkal:
textured jewelry, hammered jewelry, minimal jewelry, contemporary jewelry

JELENTKEZÉS 

 

2022. 05. 14. szombat

9:00 - 13:00 
14:00 - 18:00 BETELT!

Egy turnusban maximum 7 fő tud részt venni!
Maszk viselése kötelező

23 000 Ft/ fő
Anyagköltség, amit a helyszínen tudsz majd rendezni,
hiszen függ majd az ékszered méretétől:
Az anyagköltség ezüst ékszer esetén 700 Ft/gramm, réz ékszer esetén 100 Ft/gramm.
Mindig az aktuális árfolyamot kell figyelembe vennünk, ezért pár száz forinttal változhatnak ezek a számok! 

Az ezüst és réz alapanyagot szabadon kombinálhatjátok is, az alábbi képek támpontot adnak, hogy melyik fazon nagyjából hány gramm anyagot igényel, a workshop elején pedig az ötvös művészek természetesen segítenek a tervezésben is. Az ezüstnek és a réznek közel azonos a súlya. 

5 grammból készült ékszerek

5_gramm.jpg

5-10 grammból készült ékszerek

5-10_gramm.jpg

10-15 grammból készült ékszerek

10-15_gramm.jpg

Jelentkezés: 

Töltsd ki kérlek ezt a táblázatot itt!

 

Helyszín: Kredenc Műterem, 11. kerület, Bartók Béla út 21. 

Fontos információ!

A workshopon készült gyönyörűségeket az azt követő héten, postán kapjátok meg, vagy a megjelölt időkben tudjátok átvenni a műhelyben, mert a végén bele kell, hogy kerüljön a finomságjel, amit nem tudunk a helyszínen beletenni. A Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet végzi ezt a folyamatot. A finomságjel az ékszerek nemesfém-tartalmát mutatja, azaz, hogy hány ezrelék aranyat, ezüstöt vagy platinát tartalmaz.

fotel1_1.jpg

Várunk sok szeretettel:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása