PandArte

Szánkózzunk! Szuper szánkópályák Európában családosoknak!

2020. február 27. - PandArte

Gyerekként kihagyhatatlan napi program télen a szánkózás! Sajnos itthon nem túl stabil a hóhelyzet, de jó hír, hogy nem is olyan messze tőlünk szuper szánkópályák vannak. Ezek már olyan hosszúak, néhol extrémek is, hogy igazi szórakozást nyújthatnak az egész családnak!
5177_c_steiermark_tourismus_ikarus.jpgA cikk megjelenését a Mastercard támogatta.

A világ leghosszabb szánkópályája - Bramberg

Brambergben található a világ leghosszabb szánkópályája: a 14 kilométer hosszú pályán a lecsúszás sebességtől függően 30-50 percig tart. A pálya 2 120 méteres magasságból indul és 1 300 méter a szintkülönbsége.

Mielőtt kezdetét venné a száguldás, a szánkózók kényelmesen és gyorsan, felvonókkal juthatnak fel a csúcsokra, a liftek ugyanis a szánkók szállítására is alkalmasak.

A 14 kilométer hosszú szánkópályán a csúszáshoz bármi használható, ami siklik, a színes kínálat a versenyszánkótól a kényelmes kétszemélyes szánkón át egészen a bobszánkóig terjed. Ezeket a neukircheni vagy a brambergi sportboltokban, illetve a felvonók völgyállomásán lehet bérelni.

bramberg_200164.jpg

maxresdefault_1.jpg

Élményszánkópálya - Semmering

 

A Magyarországhoz legközelebbi élményszánkópályát Semmeringen találjuk. A 3,5 km hosszúságú, sötétedés után kivilágított Zauberberg élményszánkópálya remek szórakozás minden korosztálynak.

Különleges építmények, alagutak, varázslatos fényjátékok és hangok teszik a szánkózást egyedülálló élménnyé éjjel és nappal. Szánkózás alatt még Siebenstein varázsló és Feuerzahn, a gonosz sárkány történetét is megismerhetik a gyerekek.

A szánkópályán 1 100 m magasságban található az Enzianhütte, egy hangulatos menedékház, ahol betérhetünk pihenőre, forró ételekre és italokra!

Tipp: Tudtad, hogy akár az okostelefonodat is használhatod fizetéshez sok üzletben egy érintéssel való fizetésre? Így gyorsan és kényelmesen tudsz akár a sípályákon is felszerelést bérelni, vagy éppen ebédelni egy hüttében. A mobilfizetés egyszerű és csak két dolog kell hozzá: egy mobiltárca alkalmazás – erről érdeklődj a kártyakibocsátó bankodnál! -, és egy mobilfizetésre alkalmas okostelefon.

semmering_ski_resort.png

_7096ed94-e04a-3d04-73a6-0cd092c88398.jpeg

Itt lovak is húzhatják - Románia

Erdélyben is érdemes kipróbálni a szánkópályákat, már csak azért is, mert a hamisítatlan székely vendéglátást mindenkinek meg kell tapasztalnia egyszer. Aranyos (nem, nem a melléknévről beszélünk, ez egy folyó és a völgye Erdélyben) a magyar sízők, szánkózók körében népszerű, viszonylag hóbiztos pályarendszer, a határtól nem messze.

Már egynapos kirándulás keretében is élvezhetjük a havas tájat: hozhatunk magunkkal saját szánkót, de bérlésre is van lehetőség. Rengeteg étkezési lehetőség áll rendelkezésre a nap folyamán. Szánkózni errefelé ló vontatta, valamint motoros verzióban is lehet, de a quadot is ki lehet próbálni.

piricske.jpg

unnamed_48.jpg

Csak 4 óra út - Szlovénia

A fővárostól nagyjából négyórás autóútra található Szlovénia egyik legnagyobb sívárosa, Rogla. Mivel egy völgyben helyezkedik el 1000 méter magasságban, mindig akad hó rajta, viszont elég lankás lejtők vannak arrafelé, amelyek inkább szánkózásra alkalmasak. Ennek megfelelően természetesen ilyen lesiklószakaszt is kiépítettek, így mindenki megtalálja magának a megfelelő szórakozást. Tökéletes családi helyszín, amelyen inkább a gyermekek kiszolgálására helyezték a hangsúlyt.

Szlovénia másik közkedvelt pályája Krvavecben van, itt a helyiek létrehoztak egy gyermekeknek szóló parkot is, ahol a kisebbek játékos, mesés környezetben tanulhatnak meg síelni, a bátrabbak pedig akár még ugratni is.

Tipp: Már semmi szükség arra, hogy jelentős összegű valutával induljatok a hegyek irányába: egy bankkártyával megúszható a készpénzváltás kényelmetlen procedúrája is. Manapság nemcsak az üzletek, éttermek és az útba eső benzinkutak, de a jelentősebb szánkó- és sípályák, no meg a szállodák is felkészülten várják a bankkártyás vásárlókat.

1600_rogla-telen-nyaron-12.jpg

hobringa.jpg

Felnőtteknek ajánlott - Németország

 

Ha az osztrákoknak van szánkópályájuk, naná, hogy a németek sem maradhatnak le tőlük. Schönau/Berchtesgaden környékén létezik egy síközpont, ahol külön ilyen szakaszt is kialakítottak. Arra azonban fel kell készülni, hogy ez inkább felnőttes lesikló útvonal. A hossza mintegy 7,5 kilométer, a szintkülönbség a teteje és alja között pedig nagyjából 670 méteres. Ezen kellően fel lehet gyorsulni, különösen a felső szakasza nehéz, lent viszonylag könnyű navigálni. Itt is működik gépi felvonó, így nem muszáj egyórás gyalogtúrát tenni azért, hogy újra és újra nekivágjunk a lejtőnek.

166639_watzmann-berchtesgadener-land.jpeg

eletmod_szanko6.jpg

Tirol leghosszabb szánkópályája – Neustift

 

A tiroli Stubai-völgy az Alpok egyik legszebb magaslati völgye, ahol összesen 12 szánkópálya található - valamennyi gyönyörű alpesi környezetben fekszik és gondosan karbantartott. Tirol leghosszabb szánkópályája is itt található, 8,5 kilométer hosszú, az Elferről vezet közvetlenül Neustift központjába.

winter-in-neustift_000bvn.jpg

5177_c_steiermark_tourismus_ikarus.jpg

Svájc legmenőbb szánkópályája  - Grindelwald

 

Grindelwald régóta kedvelt téli üdülőhely, az Eiger-gleccser lábánál. Az ott található szánkópálya a maga nemében egyedülálló. Nemcsak azért, mert 15 km hosszú, hanem mert már a megközelíthetősége is egyedülálló, nem a szokásos felvonózzunk dolog.

A pályához nem lehet autóval feljutni ,ugyanis az utat elzárták előlük. Az autókat a grindelwaldi buszpályaudvar közelében érdemes leparkolni, és ott a 126-os Postautot megkeresni. Ez az, amivel fel tudtok menni Bussalp csúcsára. A busz kb. óránként jár, úgyhogy érdemes az érkezést ehhez igazítani.

_210733.jpg

sledging-1500.jpg

Forrás: hetedhetorszag.hu, 4x4magazin.hu, cartourmagazin.hu, szloveniainfo.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása