PandArte

Nyolc magyar jógás designcucc!

2020. március 04. - PandArte

A magyar designnál már csak a jógát szeretem jobban, és mivel szerencsére ezzel egyre többen vannak így itthon is, egyre több hazai tervezésű és gyártású jógás dolgot lehet találni! Most összegyűjtöttem nyolc kedvencet közülük)

joga.jpg

Patent Duo

 

Naaaagy nagy kedvencem, jógaruha fronton a PATENTDUO!  Orbán Ivettel  a Jógakaland kapcsán találkoztam pár éve, amikor is arról beszélgettünk, milyen szuper lenne jógakalandos gyerekjóga ruhákat készíteni. Akkor derült ki számomra, hogy Ivett a MOME-n végzett öltözéktervező és tervezőgrafikus, ezért a Patentduo ruhák mintái abszolút egyediek. A minták a Mallorcán élő Somogyi Ágnes mintatervezővel közös együttműködésben születnek, szezonálisan mindig készülnek valami újjal a lányok:)

Akárhányszor van rajtam ilyen nadrág, mindig megkérdezik honnan van és én büszkén elmesélem, hogy bizony ez is magyar tervezés és gyártás is! Ivett számára fontos, hogy a hazai munkaerőt támogassa, ezért jógaruháit itthon szabják, varrják. Ja, és ezek nem olyan ruhák, amik jól néznek ki, de kényelmetlenek! Rendszeresen jógázok én is ilyen nadrágokban, felsőkben, és tényleg olyan érzés, mintha rajtam se lenne. Könnyed, légies, nem tapad, jól nyúlik, de nem nyúlik ki, mosás után nem kopik a színe, egyszóval, igazi jolly joker:) Olyanok, amiket legszívesebben non-stop hordanék, nem csak mozgás közben!

A minták egyébként speciális bőrbarát, vizesbázisú, környezet kímélő eljárással kerülnek az anyag külső felületére, ezért érzékeny bőrűek, gyerekek számára is bátran ajánlott a viseletük. Itt tudjátok megnézni az aktuális kollekciót!

jogakaland-tavasz_09.jpg

Fotó: Bánhidi Dóra, PandArte blog, Jógakaland

photo_2019_10_27_21_41_44.jpg

Fotó: Vass Edit, Trisyoga

42.jpg

Fotó: Kingayoga - Tauber Kinga

Séllei Lilla

 

Ha már jóga ruhák, akkor kell egy praktikus táska is hozzá, ami ráadásul még designos is! Naná, hogy Séllei Lilla táskáját választottam, hiszen itthon szerintem ő a legismertebb " design + szuper kombinálhatóság "  táskatervező, ha értitek mire gondolok:)

Szóval, Lilla olyan egyedi táskákat kínál, amelyek nemcsak különlegesek, hanem strapabíróak, praktikusak, variálhatóak és kombinálhatóak is. Ezek a táskák nem használhatatlan dísztárgyak, hanem használható, jellegzetes designnal készült ötletes darabok! 

Van kifejezetten jógás hátizsákja is, ami 3 in 1! A kézben és vállon egyaránt hordható táskához tartozik egy felcsatolható pánt, így keresztbe vetve is viselhető. Jógázáshoz, tornához kifejezetten praktikus, hiszen elülső részéhez egy pár hevederrel egyszerűen odafogatható a jógamatrac. Nem elhanyagolható, hogy van belső zsebe is, ami két patenttal rögzíthető a táska belsejéhez, de külön neszeszerként vagy koktéltáskaként is hordható. Ezen kívül van még egy tároló rekesze is belül. 

Lilla táskáit itt tudjátok megnézni!

84190826_2951048064914697_8005216889624068096_o.jpg

jogataska_softshell_viragos_1_960.png

87177272_2991123017573868_536751799671980032_n.jpg

Sulyan Design

 

Sulyan Zsuzsi többfunkciós sáljairól, kendőfelsőiről és kardigánjairól már írtam Nektek korábban is. Munkáit a színes anyagok, egyszerű megoldások és praktikus viseletek jellemzik. A tervezéskor kiindulópontja csak annyi volt, hogy legyen univerzális és többféleképpen hordható. Ezeket a szempontokat vette figyelembe akkor is, amikor kitalálta a jógás kardigánját! 

Mire jó a jógás kardigán? Kétoldalas kardigàn és sál, ami bármikor hordható, de ezen kívül még takaróvá is alakítható. Jól jön a jógaóra végén, hiszen puha és meleg, vagy utazáshoz is. Ezt a kardigánt itt találjátok meg:)

77260778_2552681138164283_5783913766101975040_n.jpg

77255351_2557117147720682_7557908866223046656_n.jpg

jo_ga_s_webre2.jpg

Prána Design

 

A jógázás egyik fő alapeszköze, a matrac után, a jóga párna. Ebből többféle is létezik, de az itthoni jógastúdiókban, a legtöbb helyen, biztosan Nusser Veronika prána párnáival találkozhatunk! Vera már régóta foglalkozik ezzel itthon, és egyébként más párnákkal is, hiszen minden kutatás-fejlesztési tevékenységét az egészséges alvásnak és a jó közérzetnek rendeli alá:)

" A mi alvópárnáink a legmagasabb minőséget képviselik és folyamatosan fejlődnek. Párnáink töltőanyagai a tönköly, a meggymag, a köles, a hajdina, a memory foam, folyamatos minőségellenőrzésen mennek keresztül, így biztosítva a vásárlók elégedettségét. Vera összes szuper párnáját itt megtaláljátok.

Ezt is egészen jól alá tudom támasztani, hiszen mi is Veráéknál készítettjük a Durmi Macis és Röpcsi Baglyos jóga párnáinkat, amiknek kölesmaghéj a töltete. Ezeket itt találjátok. Azért különleges párnák ezek, mert nem csak hangulatos kiegészítői lehetnek a jóga termeknek és az otthonoknak, de segítik is a helyes testtartását. A kölesmaghéj töltet kényelmessé és egészségessé teszi a földön ülést, hiszen rajta ülve, a medence megtámasztásával a gerincoszlop és a nyak is egyenes marad! 

 

Jógakaland - A játékos gyerekjóga

 

Természetesen nem hagyhatom ki ebből a felsorolásból a saját " gyermekemet", a Jógakalandot sem:) Jógás játékainkat kifejezettem úgy fejlesztettük ki, hogy otthon is a legnagyobb biztonságban tudjatok velük jógázni, akár van már korábbi tapasztalatotok, akár nincs. A mesékbe és játékokba szépen beleépítettük a jógás és alapozó terápiás mozdulatokat, így könnyen be lehet a segítségükkel vonni a gyerekeket a mozgásba! Nézd meg mindet egy helyen itt:)

Szóval, ha valaki kinyitja a mesekönyvünket, vagy elkezd játszani a társasjátékunkkal, akkor egy teljesen új világba csöppen, ahol sok kaland és izgalom vár rá, amiken úgy tud végighaladni, hogy közben elvégzi az adott mozgásos feladatokat, amiknek persze mindegyiknek megvan a maga fejlesztő és jótékony hatása. A mozgás szeretete mellett, Így minél több pozitív energiával, önbizalommal, és sikerélménnyel inspiráljuk a legkisebb jógikat fejlődésük útján! 

adventi_vasar_jatek.jpg

tarsas_v2.jpg

 

Yoginis

 

Gacsályi Anikó sem most kezdte el tervezni és gyártatni Yoginis body&soul öltözékeit! Kollekcióját egyszerű, letisztult szabásvonalú, stílusában és anyagában jól összeilleszthető darabok jellemzik. És van férfi vonal is, ami igazán ritka dolog! Az egymással könnyedén variálható fazonok és színek között találunk, jól szellőző, speciális anyagú gyakoró ruhát, de ugyanakkor megtalálható olyan viselet is, amely jógaóra előtt és után is szabadon hordható az utcára. Anikó célja az volt, hogy a jógát, mint életstílust jelenítse meg, a nyugati, urbánus lét igényeihez és viseleteihez igazítva. Ezekkel a ruhákkal itt tudsz összebarátkozni.

yoginis.jpg

 Lábtyű

A Meska.hu oldalán találtam rá ezekre a lábtyűkre, amik nagyon jó kis kiegészítői lehetnek egy jógás szettnek. Persze sok helyen  lehet már kapni ilyeneket, de ennek a cikknek ugye az a lényege, hogy vagy handmade, vagy magyar gyártású jógával kapcsolatos dolgokat mutat be! Bár én abszolút mezítláb párti vagyok a jóga matracon is, vannak, akik nem annyira szeretnek így lenni. Azoknak tökéletes megoldás, hiszen védi a talpakat, nem csúsznak és valamennyire melegen is tartják a lábakat. 

joga_zokni.jpg

Mirc kabala karkötő

Végül sok szeretettel ajánlom még ezüst Mirc ékszereit, amik között jógás szimbólumokat is találtok! Én már több mint egy éve viselek a csuklómon egy ilyen karkötőt anélkül, hogy elszakadt volna, vagy elszíneződött volna, vagy zavarna, pedig ezelőtt nem gondoltam, hogy lesz olyan, amit elviselek. Egyszer sem vettem le:)

42445897_573197333116616_3986990111920226304_o.jpg

51790067_651550381947977_1299393890993831936_o.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása