PandArte

Cukorból élethű virágok!

2020. március 11. - PandArte

Gabi igazi csodákat készít! Képzeljétek, az összes virág, amit ebben a posztban láttok, PORCUKORBÓL készült, döbbenet! Pedig teljesen olyanok, mintha élő növények lennének! Van egy jó hírem, Gabi workshopokat is tart, ha szeretnétek Ti is kipróbálni, hogyan varázsolhattok cukorvirágokat:)

sugarart_8.jpg

Pápai Gabriella, a Gleam & Glow  tortadekoratöre és cukorvirág készítője. A virágkészítés a szívügye. Évekkel ezelőtt esett szerelembe a cukorvirágokkal. " Első körben elvégeztem több tanfolyamot itthon, majd külföldön, de legfőképp autodidakta módon fejlesztettem magam, hogy megtaláljam a saját stílusom. Mindig is tudtam, hogy az a csoda, amit nekem adnak a cukorvirágok, azt szeretném másnak is megmutatni, hogy még érték lehet a törékenység.

Miből is készül?

A cukorvirág egy olyan dekorációs eszköz, amit cukormasszából készítek, ennek fő alkotóeleme a porcukor. A tökéletes cukormassza receptjét éveken keresztül fejlesztettem, próbáltam elérni a legtökéletesebb állagot. Inspirációként az egyik kedvenc cukorvirág művészem, Maggie Austin  receptjét használtam.

Ebből a masszából gyúrom, nyújtom, gömbölyítem, majd fodrozok és erezek minden egyes szirmot, és levelet. Néhol elszakítom, meggyűröm, majd úgy festem meg. Általában a „véletlen hibákból” születnek a legszebb élethű virágok.

Virágdrótok és szalagok segítségével igazi virágcsokrot kötök cukorból. Nagyon szeretem a művészi kompozíciókat, romantikus púderes színeket. A virágok nem szabályosak, és nincs belőlük kettő ugyanolyan sem. Pontosan a tökéletlenség varázsa adja meg nekünk, hogy magunkra leljünk bennük.

sugarart_22.jpg

sugarart_24.jpg

sugarart_27.jpg

Mennyi idő egy szál elkészítése?

Egy szerelmes hosszúszárú vörösrózsa elkészítése cukorból, akár 3-4 órát is megigényel, hogy tökéletes, és természetes legyen.

Milyen virágokat szoktál csinálni?

Folyamatosan fejlesztem magam, és mindig újabb és újabb virágokat készítek. Nagy szerelem a boglárka, hortenzia, kövirózsa egy csokorba rendezése, de emellett a hóvirág, bogyós gyümölcsök és az angolrózsa is közel áll a szívemhez.

sugarart_23.jpg

sugarart_9.jpg

sugarart_4.jpg

Hogy nézhetnek ki egy az egyben úgy, mint az igazi virágok?:)

Az érintetlen természetből ihletet merítve, minden egyes szirom türelemmel és szenvedéllyel készül. Anélkül, hogy lemásolnám a virágok botanikus szerkezetét, azt választottam, hogy nagyító alatt megmutatom a természet szépségét művészi formában a cukormassza segítségével.

Mire lehet ezeket a virágokat használni?

Ezek a virágok mesések alkalmi,- esküvői torták és desszertek díszeként, de én imádom belecsempészni a mindennapokba is. Gyönyörű lakásdekorációs eszköz művészetbe burkolva, és ajándéknak is nagyon különleges, örökre szóló emlék.

fb_img_1582738677823.jpg

sugarart_15.jpg

Kik szoktak ilyet kérni Tőled?

Cukrászdákba készítek virágokat elsősorban tortadekorációnak, de egyre több megrendelés érkezik azoktól, akik otthonukat szeretnék egy kis eleganciával melegebbé varázsolni.

Miről szól a workshopod, hol és mikor lesz?

A fő célom a tanfolyamokkal, hogy a művészetbe vetett hitet megerősítsem az emberekben és széles körben ismertté tegyem a cukor és a művészet összekapcsolódását. Hiszek abban, hogy a tudás, megosztva lesz igazán nagy tudás. Ezek az aprólékossággal kidolgozott cukorvirágok mind kézzel készülnek.

Márciusi Workshop témák és helyszínek:

Gödöllő, Szilhát utca - Caravella Cafe

  • március 9 ~ Kövirózsa, hóvirág, fekete áfonya levelekkel
  • március 17~ Angolrózsa, boglárka, hortenzia csokor

Budapest, Andrássy út – Barevolution Botanical

  • március 14 ~ Kövirózsa, hóvirág, fekete áfonya levelekkel
  • március 15 ~ Angolrózsa, boglárka, hortenzia csokor

Budapest, Németvölgyi út – Workshop Studio

  • március 28 ~ Boglárka, hortenzia

20200226_210115_0000.png

Mennyire tartósak? Nem olvadnak el?:)

A cukormasszából készült virágok készítés után levegőn keményre száradnak, szobahőmérsékleten nem olvadnak. A cukorvirágok törékenyek, de ha kellő gondoskodást kapnak és szeretetet, akkor örökké élnek.

sugarart_6.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása