PandArte

MOM WOW - A Szuperhős Anyukáknak!

2020. június 19. - PandArte

Két anyuka összefogott, hogy értékeket teremtsen! Szerintük minden Anyuka SZUPERHŐS és megérdemli az elismerést akkor is, ha korántsem tökéletes:) Emi és Regi azon kívül, hogy vagány, minimalista stílusú ruhákat készít anyukáknak, szeretnének segíteni is nekik, az őket érintő problémákban, és kibeszélni velük mindent, még a tabutémákat is!

momwow_1.jpg

Szóval ez a két fiatal anyuka álmodta meg a MOM WOW márkát és koncepciót. Emi art director, divatrajongó, kalligráfia-mániás. Hat évig dolgozott digitális designerként –art directorként Londonban, miután haza húzott a szíve Budapestre. Ő felel a márka design részéért. Regina, örök gondolkodó, állandó alkotásban. Marketing kommunikációval foglalkozott, ami több mint tíz év után is fel tudja villanyozni. A MOM WOW közösség építése mellett az a feladata, hogy Emi gyönyörű betűi mögé valódi tartalom kerüljön, amiből minden Anya erőt meríthet.

" A grafikákat Emi saját kezűleg, egyedi kalligráfiáival készíti. Természetesen a logó is az ő keze munkája. Ő foglalkozik a termékek és minden vizuális anyag, például videók, fotók gyártásával, illetve a vizuális koncepciók kidolgozásával. A szövegeket, marketing stratégiát Regina írja, illetve a logisztikai is hozzátartozik. Ha sarkorsítani szeretnénk, Emi a szem és a kéz, Regina pedig a száj. Persze semmi sem ilyen fekete-fehér nálunk. Tökéletes összhangban dolgozunk, mindenről egyeztetünk. Semmilyen anyag nem készül előzetes egyeztetés és utána a másik jóváhagyása nélkül. Szerencsére sok mindenről nagyon hasonlóan gondolkozunk, így gördülékeny a közös munka. Mindketten beletesszük a gondolatainkat, ötleteinket, és leginkább a szívünket. " - mesélik a lányok.

momwow.jpg

terme_kek_2.jpg

Honnan ismeritek egymást?

A férjeink gyerekkoruk óta barátok, és mikor mindketten babát vártunk (egyszerre), a fiúk úgy érezték, meglesz a csajoknak is a közös téma, elérkezett az idő a bemutatásra. Akkor még nem gondolta egyikünk sem, hogy mennyi közös témánk is lesz. Emi férje már az első találkozásunk alkalmával mondta, hogy miért nem csinálunk valamit közösen. Emi akkor indította be a saját vállalkozását, a Cupofinket, így ő már benne volt az önállósodásban. Én is szerettem volna valami újba belevágni, csak akkor még nem tudtam, mi lesz az. Két és fél évvel később pedig jött a MOMWOW mint közös vágy.

Milyen út vezetett odáig, hogy létrejöjjön ez a márka?

Magánemberként egy anyaotthon számára gyűjtöttünk adományokat. Emi ekkor már dolgozott a saját póló brandjén, a Cup of Tee-n, így adta magát a gondolat, hogy készítsünk egy olyan pólót, ami az édesanyákat lelkesíti, dicséri. A pólók bevételét az otthonnak szerettük volna felajánlani. Én bedobtam a MOMWOW szöveget, és mire feleszméltem, már a kezemben is volt a tableten a logó...és már álmodtuk is tovább a történetet. Végül az adománygyűjtés lement MOMWOW nélkül, mert annyira beleszerettünk a projektbe, hogy nem akartunk egy pólónál megállni. Emi legyárttatott néhány pólót, hogy Cup of Tee-ként megvásárolható legyen. Aztán a karantén előtti utolsó napok egyikén volt 2 szabad óránk, amikor beszélgettünk a MOMWOW-ról és csak úgy ömlöttek belőlünk az ötletek.

93828205_117066716623267_5557731700143816704_o.jpg

terme_kek_4.jpg

Innentől kezdve hetekig nem is találkoztunk, telefonon ötleteltünk. Volt egy pont, mikor úgy döntöttünk, elhalasztjuk az indulást, amit Anyák napjára terveztünk. Majd egy este Emi felhívott azzal, hogy csinált pár fotót és a férje mindjárt kész a weboldallal. Leesett az állam. Mindketten álmodozgattunk volna még hónapokig, ha Emi férje,j ó értelemben, nem billent minket fenéken, hogy minden adott és tessék belevágni! Az indulás előtt egyszer találkoztunk, egymástól szigorúan három méterre haladva. És a mai napig nem is ünnepeltük meg rendesen, hogy belevágtunk.

Mi a MOMWOW üzenete, koncepciója?

Szerintünk minden Mami szuperhős és megérdemli az elismerést. A MOM WOW póló saját magunk és szeretteink megbecsülésének szimbóluma, egy emlékeztető arra, hogy fantasztikus munkát végzünk (még ha nem is vagyunk tökéletesek) és merjünk büszkék lenni magunkra! Mi mamik nap mint nap támogatjuk, erősítjük egymás lelkét de vannak, akiknek sajnos ennél többre van szükségük. A MOMWOW kezdeményezés célja szervezett segítséget nyújtani a nehézségekkel küzdő mamiknak, ezért rendszeres kampányainkkal támogatunk különböző anyákat segítő szervezeteket.

Például most indítottunk el egy videó sorozatot Nem vagy egyedül címmel, amiben olyan általános anyai nehézségekről esik szó, amik sokakat érintenek. Bár anyaként különbözőek vagyunk, sok-sok tapasztalat, érzés mégis közös bennünk. Több szuperhős mamit felkértünk, hogy beszéljenek arról, hogy mik segítették át őket ezeken a nehézségeken és mit ajánlanak mami társainknak, ami számukra is segíthet.

ta_ska.jpg

95142574_126218512374754_8925535777366999040_o.jpg

Az érzelmi támogatás mellett gyűjtöttünk már adományokat nagycsaládosoknak és még további rendszeres gyűjtéseken is dolgozunk. Emellett több kommunikációs kampányt is tervezünk az anyaság kapcsán felmerülő tabukról, tévhitekről, amikről ha több szó esne, talán könnyebben megbirkózhatnánk az anyaság érzelmi hullámvasútjával. Sokszor már az is sokat segít, ha tudjuk, hogy más is hasonlóan érez és nem vagyunk egyedül...

Miket lehet találni nálatok?

Folyamatosan bővül a termékkínálatunk. Egyelőre felsők vannak túlsúlyban, és nemrég került fel a webshopunkra az első táska is. Gondolkozunk kismama ruhákon, szezonális darabokon és különböző együttműködéseken is dolgozunk hazai tervezőkkel. És van egy nagyon izgalmas saját gyártású termékünk a tervező asztalunkon, de ez még titok.

Hogy van időtök erre a gyerekek mellett?

Mivel karantén alatt született a márka, egész nap a gyerekekkel voltunk otthon, akik állandó figyelmet igényelnek. Induláskor minden lopott pillanatban dolgoztunk, az egy nagyon intenzív hónap volt. Azóta pedig egyből hívjuk egymást, amint a fiúk lefeküdtek a délutáni alvásra. Napi 1-2 órát ötletelünk, egyeztetünk telefonon, utána pedig amikor sikerül, megcsináljuk, amiről éppen beszéltünk. Annyi tervünk és célunk van, hogy még jó darabig nem fogjuk utolérni magunkat, de ettől csak még izgalmasabb és folyamatosan hajt bennünket, hogy menjünk előre.

102464754_141965957466676_1209546683961739554_o.jpg

terme_kek_6.jpg

 Mik az anyukák visszajelzései, akik már rendeltek?

El sem hisszük, hogy mekkora szeretettel fogadták a mamik a termékeinket. Amire valamelyest számítottunk, de mégis nagyon meglepett bennünket, hogy rengeteg apuka vásárol a feleségének. Így külön öröm az anyukák számára az elismerés, amit egy ilyen ajándék jelent. Minden rendelés mellé Emi kézzel készít egy kis névre szóló figyelmességet. Anyák napjakor voltak, akik kis üzenetet kértek ezekre az ajándék képeslapokra. Az a sok szeretet, ami ezalatt az időszak alatt így átfolyt rajtunk, csodálatos volt. Ahogy instán láttuk, a mamik nagyon örültek a felsőknek. Többen tesznek fel magukról fényképet a pólóinkban, azzal a felkiáltással, hogy büszkén viselik. Épp ez volt a célunk, hogy mi mamik merjünk magunkra büszkének lenni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása