PandArte

Megnyílt a Balaton első közösségi irodája!

2020. július 18. - PandArte

Bár Budapesten és a vidéki nagyvárosokban egymást érik a jobbnál jobb közösségi irodák, a balatoni régió eddig valamiért kimaradt a sorból. Két fiatal viszont meglátta a lehetőséget Balatonfüred történelmi városrészének egyik helyiségében, és inspiráló közösségi térré, irodává és dizájn bolttá alakították az éveken át üresen álló üzletet. Így született meg a Nomád Coworking & Design Shop!

nomad.jpgA Nomád Coworking & Design Shop alapítói

Varró Anna és Gyana Dániel egy párt alkotnak már közel 6 éve. Persze, ne hagyom ki Zulut sem, a kutyájukat, akit másfél éve fogadtak örökbe, és épp azon vannak, hogy igazi irodakutyát neveljenek belőle:) Szóval Anna eredendően füredi, Dani pedig 2013-ban keveredett Balatonfüredre, amikor a Bortársaság helyi boltjában kezdett el dolgozni. Végül 2017 tavaszán döntöttek úgy, hogy budapesti életüket hátrahagyva, ide teszik át a székhelyüket.

Anna a BME kommunikáció és média szakán végzett, Dani kereskedelmet és marketinget tanult a BGE-n. A Bortársaságnál töltött évek után, szabadúszó marketinges, szövegíró, újságíró, fotós lett, Anna pedig szintén marketingesként és hobbi újságíróként dolgozott.

dsc_9403k.jpg

Saját igényből született az ötlet

"Már mindketten otthonról dolgoztunk, nem éreztük túl egészségesnek, hogy a lakhelyünk egyúttal a munkahelyünk is. Néha eleje, néha vége nem volt a munkának. Anna különösen érezte az igényét annak, hogy “legyen hova bejárni”, mert az elmúlt években megszokta, hogy a fix hely keretet ad a napjainak. Ezért kezdtünk el először irodát keresni – magunknak, és a szárnyát bontogató kis kreatív ügynökségünknek. "

" Az egyik késő őszi séta alkalmával megláttuk a kiadó táblát egy parthoz közeli üzlethelyiségen. Bekukucskáltunk a fólia résein, és a méret, a hely, az alap elrendezés tökéletesnek tűnt. Mondjuk nagyon lepukkant, évek óta raktárnak használt helyiségről volt szó, úgyhogy erősen kellett koncentrálni, hogy lehetőséget lássunk benne:) December elején ültünk le először tárgyalni a tulajdonossal, ha jól emlékszem december 20-án írtuk alá a papírokat. Nem a legszerencsésebb időszak, ha az ember felújításban gondolkozik…:) "

_mg_8818.jpg

Miért különleges ez a hely, mitől más, mint a többi co working hely?

" Talán azért, mert elsősorban nem üzleti szempontok játszottak benne szerepet, és ezáltal tökéletesen mutatja, milyenek vagyunk mi magunk. Ha az ember kiszámolja, hány helyünk van, és mennyi egy napijegy, az könnyen megkapja, hogy áfa, járulék, más adók, bérleti díj, rezsi stb. fizetése után még maximális kihasználtság mellett is épp annyi marad, amiért épeszű vállalkozó fel sem kel reggel :) Ez a személyes vágyaink manifesztációja, és büszkék vagyunk rá, hogy 26-27 évesen mindezt meg tudtuk lépni.

Úgy gondoljuk, a hely alapjaiban ettől lesz más. A vendégek velünk kommunikálnak, velünk találkoznak, minden egyes nap. Az emberek, akik részt vettek a projektben bármilyen módon, hozzánk közel álló, megbízható, szerethető figurák, még a villanyszerelőnkkel is szuper viszonyt ápolunk, ahogy a bolt termékeinek készítői, tervezői is hihetetlen energiát adtak ahhoz, hogy ez a hely megszülessen. Velük is egyébként személyesen találkoztunk. "

Milyen hangulatú a belső tér?

" A Nomád belső terét Indonézia közösségi irodái ihlették, ahol minden részletből a természetesség, a szabadság, a nyers energia sugárzik. „Fontos volt, hogy egyedi teret hozzunk létre, és ne tömeggyártott bútorokkal pakoljuk tele az üzletet, pusztán a funkciókra hagyatkozva. Az enteriőrt mi magunk alakítottuk ki. Mindent, ami fából készült a Nomádban, azt Széll Bálint és Nagy Leopold készített (Wind & Beer néven megtalálhatók amúgy FB-on és Instán is), sokszor éjjel 2-3-ig ott voltak az üzletben és segítettek, hogy minden a helyére kerüljön. Nem tudunk elég hálásak lenni nekik, ahogy azért sem, hogy életreszóló bútorokat kaptunk, tömör kőrisből.

_mg_8808.jpg_mg_8821k.jpg

A lámpákat Annával közösen válogattuk, a fali képeket Radisics Milán készítette, akit kb. 6 éve ismerek és nemzetközi szinten is egyre nagyobb sikereket ér el természetfotóival, elsősorban drónfotókat készít, a Water.Shapes.Earth projektje különösen izgalmas."

dsc_9347k.jpg

Nem csak közösségi iroda

" Ahogy a helyet, úgy a termékek koncepcióját is saját tapasztalatok, igények szülték: évek óta siránkoztunk, hogy nincs egy hely Balatonfüreden, ahol értékelhető, kreatív, különleges ajándékot tudnál vásárolni. Egy csomószor ott álltunk este 7-kor, egésznapos munka után a Tesco polcainál, hogy mi a fenét vigyünk ajándékba? Bonbont? Virágot? Köszi…Az pedig tovább erősítette az ötletet és a végső koncepciót, hogy Anna évek óta azt mondta, ha bármit csinálhatna, egy kis ajándékboltot vezetne, ahol csupa kedves, kreatív vagy épp finom dolgot lehetne kapni! Személyesen kerestük fel az összes tervezőt, így szinte az egész országot bejártuk, hogy megtaláljuk azt a néhány terméket, amik a polcainkra kerültek. "

nomad1.jpg

Kiknek a termékeit forgalmazzátok?

" Felsorolásszerűen: Bazsalikomoskert, Zhao Zhou, Casino Mocca, Andyourstories, Greenway, Me and my dog, Printa, Art Natura, Manera, Kreinbacher, Opera (gin), Artistamp, Drop (saját gyártású karkötők) És van néhány külföldi termékünk is: pl. Zaccból újrahasznosított Huskee cupok, Mörk forrócsokik, Piper-Heidsieck champagne, Bareksten Botanical gin, Mam Lemonade bio limonádék, Frizt-Kola kólák és Nespresso kapszulák, valamint Pukka teák a coworkereknek. " 

Milyen kávét lehet kapni?

" Vendéglátásra nem volt alkalmas az üzlet, ezért az egyetlen megoldás az volt, hogy olyan kávét adunk, ami az irodai kávézás kategóriában elérhető csúcs. Így az egyik legjobb Nespresso gépet tettük be, plusz vízforraló a Pukka organikus, filteres teáihoz. A szomszédba költözött szuper bisztrónak, a BazsaLicomnak hála, már vannak szendvicseink és néha pitéink is, és új üdítőkkel, dzsúzokkal és cold brew-val is készülünk. A napijegyünk és bérleteink egyébként több kedvezményt és kávét vagy teát is tartalmaznak, a Facebook oldalunkon részletesen is megtekinthető.: https://www.facebook.com/coworkingnomad/menu/ "

Hogy vagytok nyitva?

" Minden hétköznap 8-18 óráig vagyunk itt, de alapvetően rugalmasak vagyunk. Az eseményeinket pedig mindig a szabadnapokra, vagy a munkaidő utáni időszakra időzítjük. Július 24-én lesz az első Nomád rendezvény, egy izgalamas sorozat, a CulinART részeként jön A só művészete. Ez egy különböző érzékekre ható fotókiállítás lesz, középpontban a sóval. Mellette pedig egyfajta gasztronómiai élmény vagy tapasztalás is, hiszen só- és borkóstolóval kötjük össze a sópárlókról szőlő történeteket. "

_mg_0002_1.jpg

Már az iroda előtti teraszon is lehet dolgozni, vagy kávézni:)

Nektek van más projekt is az életetekben most, vagy ez a főállás?

" Mi alapvetően marketinggel, tartalomgyártással foglalkozunk, jelenleg is borászatok, szállodák kommunikációját segítjük. Emellett saját magunk is üzemeltetünk apartmanokat itt a Balatonnál, de a Nomád lehetőséget ad, hogy ezeket párhuzamosan menedzseljük, mi is innen dolgozunk, valamelyikünk viszont mindig rugalmas.

A Nomád viszont igazi szerelemgyerek, úgyhogy azon leszünk, hogy minél több tartalmat adjunk neki. Épp ezért, több eseményt, mi több, eseménysorozatot is tervezünk, olyanokat, amik a környéken még soha nem voltak, viszont a nomád közösség számára nagyon fontos és inspiráló lehet. "

Nomád Coworking & Design Shop
8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca 10.

 _mg_7961k.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása