PandArte

Ékszerdoboz Biatorbágy szívében!

2020. október 14. - PandArte

Az Art Fusion egy kicsinyke ékszerdoboz Biatorbágy szívében a Fő téren. Én akárhányszor bemegyek, nem tudok kijönni üres kézzel, de komolyan! Mindig találok valamit, amit haza kell vinnem:) Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy nagyon esztétikus dolgokat lehet találni az üzletben, meg annak is, hogy 3 alkotó, különböző stílusú és tematikájú portékáit lehet megvásárolni, így mindig nagyon színes a kínálat! 
befunky-collage_3_1.jpg

" Az Art Fusion műhely-üzletünket azért hívtuk életre mert alkotókként azt éreztük, hogy megnövekedett az igény a kézzel való alkotásra, az igényes szép környezetben való feltöltődésre, és az egyedi használati és dísztárgyak vásárlására. Az érdeklődők nálunk, és a közvetlenül a szomszédjainkban található üzletekben, különböző programok közül válogathatnak, kedvükre kávézhatnak, kosarat fonhatnak, gyerekfoglalkozásokon vehetnek részt, könyvet olvashatnak, friss pékárut majszolhatnak, egyszóval kicsit megpihenhetnek egy olyan környezetben ahol csupa szép és érdekes dolog veszi őket körül. " - meséli Palatitz Kinga, az Art Fusion megálmodója.

img_2584.JPG

img_2590.JPG

" Talán részben a vírusnak is köszönhetjük, hogy megszületett az Art Fusion, hiszen tavasszal már éppen a második üzlet-műhelyemet nyitottam volna, amikor ehelyett mindent be kellett zárni. Akkor még Kiselefánt kerámia néven futott a kis boltocskám, ahol jellemzően tanfolyamokat, workshopokat tartottak volna keramikusok. A karantén alatt kezdtem megérezni, hogy változtatni kell, hiszen sajnos egyszerre nagyobb mennyiségű embert nem engedhetünk egy légtérben alkotni. Így azt a döntést hoztam, hogy csak egy üzlethelyiséget tudok működtetni, azt is csak úgy, hogy más alkotókat találok magam mellé. "

120568848_185497579865747_2602136835293814384_n.jpg

Kinga:)

" Amikor megtaláltam az alkotó társaimat, nagyon hamar kiderült, hogy hasonlóan gondolkodunk nem csak arról, hogy mit jelent ez az összefogás, hanem az üzlet kinézetéről és a munka megosztásáról is. Egy félkész üzlethelyiséget kellett befejezni úgy, hogy méltó környezetet biztosítson tárgyainknak, magába hordozza szívünk minden szeretetét, ízlésünket és kezünk munkáját. Ahova az emberek szívesen térnek be már csak a hangulat miatt is.

A tereket úgy alakítottuk ki, hogy a megrendezésre kerülő foglalkozások, szakkörök, szülinapi alkalmak illetve rendezvények is kényelmesen elférjenek. Mire végeztünk az üzlet kialakításával, barátnők lettünk, büszkén mondhatjuk, hogy mindent mi formáltunk azzá amit most láthat, érezhet a hozzánk érkező. "

img_2601.JPG

img_2603.JPG

img_2593.JPG

" A járólapot egyenként stencileztük, kockánkként festettük, a berendezést, a kirakatot, a polcokat, a falakat és mindent együtt hoztunk létre! Nagy köszönet a férjeknek és a Nemiskacat műhelynek, személy szerint Szendrődi Enikőnek aki segítséget nyújtott BABA- nevű szekrényünk újjá varázslásához és ahhoz amit én, illetve mi képviselünk, hogy a világ sokkal jobb lesz ha összefogunk! Július 3.-án megnyitottunk és azóta is élvezzük csodaszép gyermekünket az Art Fusiont, és persze egymás barátságát.img_2595.JPG

img_2600.JPG

" A pandémia persze nem ad teljes teret a végleges elképzeléseink megvalósításának, így hát félgőzzel ugyan, de annál nagyobb meglepetés-tartalékkal üzemelünk. Október közepétől több gyerek és felnőtt programmal is készülünk. Halloween kapcsán különböző dekorációt készítünk, tököket festünk, boszorkány-kastélyt építünk és lámpást készítünk. A felnőtteknek kosárfonással  és varrással kedveskedünk. A kerámia festése állandó lehetőségként mindig szerepel a kreatív alkalmakon.

Novembertől elkezdődnek az adventre hangoló tematikus foglalkozások. Manóvarró alkalmak, kopogtatók, asztali díszek, adventi koszorúk, kerámiák és ajándéktárgyak alkotásába kezdünk. Lesznek gyermekeknek ajánlott foglalkozások, illetve felnőtt alkalmak és olyanok is, ahol együtt alkothat a család. Hamarosan elindulnak diy-boxaink is amit bárki könnyedén összeállíthat otthoni körülmények között is. "
img_2596.JPG

Az Art Fusion csapata

 

106937089_148119183603587_6961595522326363730_n.jpgFüzesi Dénes Kata - dk-dekorműhely

Selyem- és száraz-virág dekorációk készítése, kopogtatók, koszorúk és lakásdekorációk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Kata kreativitását szívesen osztja meg a felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt, mindig hangulatosak a foglalkozásai. Szereti az élénk színeket, de szívesen alkot letisztult skandináv stílusban is. Októbertől a Mindenszentek meghitt ünnepére, novembertől pedig már az adventi időszakra készül.

Számára mindig nagyon fontos, hogy az üzletben kellő hangulatot hozzanak a fények, illatok, a tárgyak pedig összhangban legyenek mindezzel. Két kislánya és férje mellett üzemelteti a dk-dekorműhelyt.

119189587_970935023388672_4225448762318451177_n.jpg

Orbáné Andrási Beatrix (Betti) - Hortenziadesign -alkotás szeretettel

Textil használati tárgyakat, táskákat, neszeszeteket, irattartókat és textil figurákat készít. Betti a műanyagmentességet is szem előtt tartja, kínálatában megtalálhatók a környezettudatos ökozsákok, textil szalvéták, snack tartók, maradék anyagok felhasználásából készülő arctisztító kendők.

Az őszi kézműves foglalkozásai közt megtalálható lesz a tökvarrás természetes anyagok és textilek felhasználásával. Ezt a programot kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk. Október végétől már a karácsonyi termékeivel is találkozhattok egyedi táskák, karácsonyi textil dekorációk, adventi zsákok, névre szóló hímzett csizmácskák, karácsonyi manók figyelnek majd a polcokon. A foglalkozásokat pedig már az adventre hangolva, karácsonyi ajándékok készítésével tölti meg.

120029306_182227710192734_112204538043588889_n.jpg

Palatitz Kinga Micka - Kiselefánt Kerámia, mic -design, hoppala:

Szeretem, ha a tárgyak beszédesek, elgondoltatnak, akár konkrét üzenetet hordoznak, bájosak vagy csintalanok. Ötletesek és letisztultak. Engem is elbűvöl a RAKU-játéka, de az igazi szerelem a fatüzes és magas tűzű kerámiák előállítása. Szeretek fúzióban gondolkodni és tanulni. Egyszerű kurzusokat szívesen tartok, hogy a laikus alkotni vágyót segítsem az agyaggal való bánásmód megismerésében.
Állandó workshopjaim általában kerámia festés témában zajlanak, novemberben készülök egy karácsonyi tányérkészítő kurzust tartani, decemberben pedig díszeket készítünk majd.

img_2613.JPG

Kövessétek az Art Fusion Facebook oldalát, hogy lássátok az épp aktuális eseményeket:) 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása