Avagy bonbon készítő workshop a LAONI la STORE-ban! Tegnap este mennyei csoki illattal telt meg a belvárosi design üzlet, ahol húsvétra készíthettünk igazi mesteri kis csokifalatokat. Ezekkel az édességekkel otthon is lehet kísérletezni, úgyhogy íme a folyamat képei és a receptek. A húsvéti hétvégén pont lesz időtök arra, hogy tetőtől talpig csokisok legyetek a konyhában:)
A LAONI la STORE egy gyönyörű üzlet a Klauzál tér 1. szám alatt, ahol a saját márkájú, LAONI bőrtáskák és kiegészítők mellett, közel 30 magyar hazai tervező kollekciója is megtalálható.
Az üzlet Húsvét alkalmából hirdetett egy játékot, amin részvételt lehetett nyerni erre a workshopra. Nyolc szerencsés lány/hölgy érkezett tegnap este izgatottan a showroomba, ami igazi kánaán volt a számukra, hiszen gyönyörű ruhák és kiegészítők között készíthettek, saját kezűleg mennyei bonbonokat!
A húsvéti workshopot egy igazi szakértő, a Praliné Paradicsom bloggere, Ötvös Zsuzsa tartotta, aki kétfajta bonbont álmodott meg erre az alkalomra. A résztvevők tojáslikőrös-vaníliás töltelékű csokitojásokat és málnás-rózsás trüffel golyókat készíthettek.
Tojáslikőrös-vaníliás töltelék
(kb. 30 bonbonhoz)
- 110 g fehér csokoládé
- fél rúd vanília
- 30 g habtejszín
- 20 g tojáslikőr
- 1 tk. akácméz
A fél rúd vanília magjait kikaparjuk, a tejszínhez keverjük, és az akácmézzel forrásig melegítjük. Két-három részletben az apróra vágott fehér csokoládéhoz keverjük, ha szükséges, addig melegítjük még a tejszínes fehér csokoládét, míg egynemű masszát nem kapunk. Ekkor hozzákeverjük a tojáslikőrt is. Ha a töltelék szobahőmérsékletű, betöltjük a formákba, amiket előtte már kikentünk csokival.
Málnás-rózsás trüffel
(kb. 40 darabhoz)
Töltelék:
- 200 g étcsokoládé
- 120 g málnapüré (málna leturmixolva és átpasszírozva)
- 35 g habtejszín
- 1,5 ek. akácméz
- pár csepp rózsavíz
- 20 g vaj
Csokiburok:
- kb. 100 g étcsokoládé
- kakaópor
A tejszínt és a málnapürét a mézzel forrásig melegítjük. Az apróra vágott étcsokoládéhoz három-négy részletben hozzákeverjük a forró tejszínes málnapürét, közben mindig átkavarjuk. Ha nem olvadna meg a csokoládé egészen a végére, akkor picit rámelegítünk mikróban, majd egyneművé keverjük. Végül keverünk hozzá pár csepp rózsavizet, hozzáadjuk a vajat és botmixerrel átkeverjük.
A krémet hagyjuk állni szobahőmérsékleten, míg formázható állagú nem lesz. Ekkor habzsák segítségével kis halmokat formázunk belőle. Ezeket egy éjszakát szobahőmérsékleten vagy 1-2 órát hűtőben hagyjuk állni, majd kézzel átgömbölyítjük.
A golyókat temperált csokoládéval vonjuk be, majd kakaóporban meghempergetjük. Hagyjuk, hogy a csokiburok szobahőn megszilárduljon, majd egy szitába tesszük a kész trüffeleket, és óvatosan eltávolítjuk róluk a fölösleges kakaóport.
A temperálás folyamatától itt olvashattok.
Ha bármilyen kérdésetek lenne a bonbonokkal kapcsolatban, Zsuzsi örömmel válaszol Nektek!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket:)
Kommentek