PandArte

Csokis design táska!

2014. április 18. - PandArte

Avagy bonbon készítő workshop a LAONI la STORE-ban! Tegnap este mennyei csoki illattal telt meg a belvárosi design üzlet, ahol húsvétra készíthettünk igazi mesteri kis csokifalatokat. Ezekkel az édességekkel otthon is lehet kísérletezni, úgyhogy íme a folyamat képei és a receptek. A húsvéti hétvégén pont lesz időtök arra, hogy tetőtől talpig csokisok legyetek a konyhában:)

lao_n.jpg

A LAONI la STORE egy gyönyörű üzlet a Klauzál tér 1. szám alatt, ahol a saját márkájú, LAONI bőrtáskák és kiegészítők mellett, közel 30 magyar hazai tervező kollekciója is megtalálható.

Az üzlet Húsvét alkalmából hirdetett egy játékot, amin részvételt lehetett nyerni erre a workshopra. Nyolc szerencsés lány/hölgy érkezett tegnap este izgatottan a showroomba, ami igazi kánaán volt a számukra, hiszen gyönyörű ruhák és kiegészítők között készíthettek, saját kezűleg mennyei bonbonokat!

10007491_10152352222427417_1282613216730792700_n.jpg

A húsvéti workshopot egy igazi szakértő, a Praliné Paradicsom bloggere, Ötvös Zsuzsa tartotta, aki kétfajta bonbont álmodott meg erre az alkalomra. A résztvevők tojáslikőrös-vaníliás töltelékű csokitojásokat és málnás-rózsás trüffel golyókat készíthettek. 

10170990_641439469261852_8104743377290885858_n.jpg

Tojáslikőrös-vaníliás töltelék

(kb. 30 bonbonhoz)

- 110 g fehér csokoládé

- fél rúd vanília

- 30 g habtejszín

- 20 g tojáslikőr

- 1 tk. akácméz

A fél rúd vanília magjait kikaparjuk, a tejszínhez keverjük, és az akácmézzel forrásig melegítjük. Két-három részletben az apróra vágott fehér csokoládéhoz keverjük, ha szükséges, addig melegítjük még a tejszínes fehér csokoládét, míg egynemű masszát nem kapunk. Ekkor hozzákeverjük a tojáslikőrt is. Ha a töltelék szobahőmérsékletű, betöltjük a formákba, amiket előtte már kikentünk csokival.

Málnás-rózsás trüffel

(kb. 40 darabhoz)

Töltelék:

- 200 g étcsokoládé

- 120 g málnapüré (málna leturmixolva és átpasszírozva)

- 35 g habtejszín

- 1,5 ek. akácméz

- pár csepp rózsavíz

- 20 g vaj

Csokiburok:

- kb. 100 g étcsokoládé

- kakaópor

A tejszínt és a málnapürét a mézzel forrásig melegítjük. Az apróra vágott étcsokoládéhoz három-négy részletben hozzákeverjük a forró tejszínes málnapürét, közben mindig átkavarjuk. Ha nem olvadna meg a csokoládé egészen a végére, akkor picit rámelegítünk mikróban, majd egyneművé keverjük. Végül keverünk hozzá pár csepp rózsavizet, hozzáadjuk a vajat és botmixerrel átkeverjük.

A krémet hagyjuk állni szobahőmérsékleten, míg formázható állagú nem lesz. Ekkor habzsák segítségével kis halmokat formázunk belőle. Ezeket egy éjszakát szobahőmérsékleten vagy 1-2 órát hűtőben hagyjuk állni, majd kézzel átgömbölyítjük.

A golyókat temperált csokoládéval vonjuk be, majd kakaóporban meghempergetjük. Hagyjuk, hogy a csokiburok szobahőn megszilárduljon, majd egy szitába tesszük a kész trüffeleket, és óvatosan eltávolítjuk róluk a fölösleges kakaóport.

A temperálás folyamatától itt olvashattok

Ha bármilyen kérdésetek lenne a bonbonokkal kapcsolatban, Zsuzsi örömmel válaszol Nektek! 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket:)

unnamed (16).jpg

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása