PandArte

New York-i hangulatú deli nyílt Budapest belvárosában

2015. április 22. - PandArte

A Belvárosi Gasztronómiai Központ, amely a Kempinski Hotel Corvinus földszintjén helyezkedik el, április elején új hellyel gazdagodott. A Zsidai Gasztronómiai Csoporttal való sikeres együttműködés következő lépcsőfokaként megnyílt ÉS Deliben „specialty coffee”-különlegességek, az ÉS Bisztró konyháján frissen készült gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények kaphatók.

unnamed_2_12.jpg

Az egészséges életmódra fókuszáló vagy vegetáriánus vendégek frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket fogyaszthatnak a húsmentes szendvicsek vagy a bircher müzli mellé ( gabonafélék gyümölcsökkel, tejjel leöntve ). A kínálatot - akár ajándéknak is kiváló –, borok és az ÉS Bisztró konyháján befőzött lekvárok, házi szószok teszik teljessé.

Az ÉS Deli egységes koncepcióba foglalja a New York-i deli műfajt, a népszerű kávéláncok italdesszertjeit és az autentikus „specialty coffee” világot. ( Ezt a kifejezést olyan prémium minőségű kávébabra használják, amelyet speciális mikroklimán termesztenek. ) Az új hely a megnyitása pillanatától azonnal közkedvelt lett a szállóvendégek és a környező irodákban dolgozó, illetve a belvárosban időző budapestiek körében.

unnamed_7_9.jpg

unnamed_5_11.jpg

„ Az ÉS Delivel a kávézási kultúrában kibontakozó új hullámot kívánja erősíteni a Kempinski-Zsidai csapat, mely mozgalmat a kávétermeléstől a pörkölésen át az elkészítésig nagyfokú gondosság jellemez. Ebbe a trendbe illeszkednek bele az ÉS Deli „specialty coffee”-i, amelyeket a neves, nemzetközileg is elismert kávészakértő, Nezvál Máté válogat és pörköl az ÉS Delinek.” – mondta Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.

unnamed_4_11.jpg

unnamed_23.jpg

unnamed_6_10.jpg

Az ÉS Deli blend friss ízvilágú és világos pörkölésű kávékeverék, egy ruandai (Cyebumba) és egy guatemalai (Finca Santa Paula) kávé 50-50%-os házasítása. Az arabica Bourbon és Caturra alfajait 1477-1700 m magasságban termesztik. Mindkét származási helyen nagy figyelmet szentelnek a gazdákkal való élő kapcsolatra a minőség folyamatos garantálása érdekében, ráadásul a guatemalai Finca Santa Paula egy 100%-ban fenntartható működésű birtok. A gazdaságokban mosott és napon szárított eljárással dolgozzák fel a kávébabot, amely több pörkölési profilon esik át. A cseresznyés, feketeszedres savakat az érett körtés és édes csokoládés jegyek hozzák egyensúlyba.

unnamed_1_14.jpg

unnamed_9_7.jpg

Nezvál Máté kávészakértő 

ÉS Deli 
1052 Budapest, Deák Ferenc utca 12-14.
esdeli.hu

A kávé szerelmeseinek ajánlom ezt a jó kis interjút, ami Nezvál Mátéval készült még korábban!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása