Budapesten a Keleti környéke nem dúskál a jobbnál jobb gasztro helyekben, ezért nagyon megörültem, amikor rábukkantam a Kredenc Bisztróra! A Rottenbiller utca elején található hely isteni gombóc és palacsinta kínálattal teszi egyedivé az étlapját!
Az első kérdésem az volt a tulajhoz, hogy miért éppen ez a környék, a Rottenbiller utca?
Az általunk menedzselt apartman ház – a Rottenbiller House 8 - földszinti üzlethelyisége megüresedett, mi pedig azonnal lecsaptunk rá. Így az egyetemistákon és turistákon kívül, az apartmanok vendégeit is mesés kiszolgálásban tudjuk részesíteni. Nagyon szeretnek például nálunk reggelizni, amit egész nap megtehet mindenki nálunk!
A terület, bár a klasszikus belvárostól kissé távol esik, mégis egyre inkább megújul, egyre látogatottabbá válik. A Keleti fontos csomópont, de a közeli Rózsák tere vagy az állatorvosi egyetem is sokakat vonz. És egyvalami biztos, a környéken mindennaposak az érdekes figurák és a hihetetlen sztorik – itt nem lehet unatkozni:) - meséli Rita.
Miért a kredenc nevet választottátok? Ez tükrözi a konyha kínálatát?
A kredenc – a nagymama fiókos konyhai szekrénye – olyan bútordarab, amely nem hiányozhat egy háztartásból sem, és ami mindig rejt valami finomat. Ételkínálatunk kialakításánál is arra törekedtünk, hogy a hagyományos és magyaros, azaz a kredences vonalat ötvözzük a modern, nemzetközi bisztrótrendekkel hogy így valami egyedit, mégis szerethetőt alkossunk. A kredencbe minden belefér és mindenki hozzáfér, ez a mi filozófiánk!
Igazából kávézót szerettünk volna néhány szendviccsel, croissant-nal, süteménnyel. Ez volt az alapkoncepció. Aztán egy derűs éjszakán, pár pohár Nemere elfogyasztása után úgy döntöttünk, bor is kell. Meg aztán sok a közelben az ír egyetemista, lehetne whisky is. A külföldi turistáknak meg nem ártana megkóstolni a legjobb pálinkákat, a mi kedvenc sörünk pedig a Soproni, szóval szeszesital lesz, kész. Ehhez viszont melegkonyhára van szükség az előírás szerint. Egyvalamit kötöttünk csak ki: zsírban sütés, olajszag nincs! Összeszedtük hát a legkedvesebb receptjeinket, megkerestük a legkedvesebb szakácsot, és hipp-hopp, bisztró lettünk:)
Nem is akármilyen! A hely hangulata barátságos és fiatalos, az ember benéz és kedve támad megismerni a helyet. A Kredenc étlapján a reggeliken kívül például panniniket és hamburgereket is találunk, de amik nekem igazán tetszettek, azok a sós és édes palacsinták, valamint a különleges gombóc kínálatuk. Amit én kóstoltam, az a szilvás áfonyás volt...hamar bepusziltam:) Ha éppen ebédidőben sétálnátok arra, akkor érdemes kipróbálni a napi menüt is!
Amit még fontos megjegyezni, hogy szívesen fogadják a kutyusokat is:) Érdemes követni a Facebook oldalukat, hogy minden aktualitásukat időben megtudjátok. Hamarosan pedig indítok egy játékot, amivel 4 fős ebédet, vagy vacsorát nyerhettek ide:)
Kommentek