PandArte

Szuper finom granolát készít itthon két fiatal srác!

2017. április 18. - PandArte

Az van, hogy én müzli és granola mániás vagyok:) Reggelente Ármin mellett épphogy arra van időm, hogy elrágcsálják egy müzliszeletet, az már igazi kényeztetés, ha tudok egy kis smoothie tálat készíteni granolával...pedig azt annyira jó ropogtatni! Nemrég megismertem egy olyan magyar granolát, ami szuper egészséges és szuper ropogós, ráadásul, mivel kisebb darabokban van, könnyen tudok belőle falatozni bármikor...még a Kisfiam mellett is:)
img_8824.JPG

Annyira ízlett a Viblance Quinoa & Pecan granolája, amivel a WAMP-on találkoztam, hogy megkerestem őket, kíváncsi voltam a történetükre. Teljesen megörültem, hogy végre magyarok is ilyen szinten és kézműves vonalon foglalkoznak ezzel! Kiderült, hogy két harmincas évei elején járó srác, Dávid és Zsolt áll a Viblance mögött.

Nem érezték magukat jól a bőrükben

" Imádunk jókat enni. Ezzel vagyunk így páran… na meg azzal is, hogy “jó kaják” alatt nem feltétlenül azokat az ételeket értettük, amik az egészségünknek jók, hanem amik az érzékszerveinknek azok. Következésképpen sok (szinte csak) feldolgozott élelmiszert ettünk. Tömtük magunkba a cukros, fehér lisztes cuccokat, nem vetettük meg a tejtermékeket és húskészítményeket sem. Zöldséget vagy gyümölcsöt csak hébe hóba…

Húszas éveink végén kezdtük észrevenni, hogy valami nincs rendben. Fáradtság, fejfájás, folyamatos éhségérzet, bőrproblémák, szédülés, hangulatváltozások, koncentráció hiánya, súlygyarapodás, vitamin hiány tünetei és még sorolhatnám. Viszont fogalmunk sem volt, hogy mindennek köze lehet az étrendünkhöz, hiszen azt ettük, amit mindenki más körülöttünk… Elmentünk tehát mindenféle vizsgálatra, diabetolóigától a CT-n át az allergológiáig kipróbáltunk mindent, de mégsem kaptunk válaszokat. Diagnosztizálható betegségeink nem voltak, mégsem éreztük jól magunkat a bőrünkben. " - meséli Zsolt.

14519734_877075605760965_2274663764066333570_n.jpg

" A kezdetek... büszkeséggel kevert ámulattal bámulunk az első adag saját készítésű granolánkra még valamikor 2016 tavaszán... Fogalmunk sem volt, hogy még közel 100 variációt kell kipróbálnunk hogy megtaláljuk a tökéletes ízt és állagot...

16602704_966548090147049_7980747169448390540_n.jpg

Az egészséges táplálkozás nem luxus kérdése!

" Az egészséges étrendre úgy tekintettünk, mint egy úri luxusra, se időnk nem volt rá, hogy a boltban a címkét olvasgassuk, netán főzzünk magunkra, se pénzünk nem volt, hogy az egészségesebb alternatívákat (v)együk – gondoltuk.

Az áttörést dél-amerikai utazásom hozta meg, ami testközelbe hozott olyan emberekkel, akik játszi könnyedséggel varázsoltak maguknak hihetetlenül finom és egészséges ételeket naponta 3-szor. Szerencsém volt meglátogatni egy kakaóbab ültetvényt és csokoládé manufaktúrát (tree to bar), ahol megismertem a különbséget a mindenki által kedvelt lila borítású csoki és az igazi adalékanyagmentes csoki között. Mondanom sem kell, ég és föld. Ezt órákig tudnám ragozni, de a lényeg, hogy végre felismertük az étrend egészségre és közérzetre gyakorolt brutális hatását és azt, hogy nem minden finom kaja egészségtelen és nem minden egészséges kaja fű ízű. A két halmaznak szép nagy metszete van. "

dsc02719.JPG

cacao-heap.jpg

cacao-pod.jpg

Ezek a termékek finomak és egészségesek is

" Mióta több teljes értékű vagy minimálisan feldolgozott élelmiszert, kevesebb állati eredetű kaját és sokkal több friss zöldséget és gyümölcsöt eszünk, korábbi panaszaink szinte kivétel nélkül elmúltak. Már vagy két éve tudjuk, hogy ezek a felismerések túl fontosak ahhoz, hogy magunknak megtartsuk őket. És, bár visszanézve, nem is értjük, hogy nem jöttünk rá ezekre a dolgokra korábban, mégis azt látjuk, hogy az emberek többségének még mindig fogalma sincs vagy ha van, az elképzelések szintjén megáll a dolog. Ehhez az is nagyban hozzájárul, hogy a magyar kiskereskedelemben elérhető élelmiszer választék messze elmarad a kívánatostól. Még masszívan dominálnak az ipari gyártású, adalékokkal és tartósítószerekkel tömött, nagy feldolgozottsági fokú, nagyrészt állati eredetű termékek.

A Viblance-t azért hoztuk létre, hogy ez megváltozzon. Közvetlenül szeretnénk javítani a helyzeten azáltal, hogy olyan termékeket készítünk és forgalmazunk, melyek finomak ÉS egészségesek. E mellett szeretnénk, ha minél többen ismernék meg azt a tudásanyagot, ami nekünk is segített megváltoztatni az életmódunkat. Ezért dolgozunk. "
16649351_967110883424103_4696727499425020762_n.jpg

15317865_918038188331373_1541256093737666184_n.jpg

Többféle granola és almachips

" Sokat gondolkodtunk, hogy mi legyen az első termékünk. Sokáig a smoothie porok és fagyasztva szárított gyümölcsök és zöldségek körül forogtak a gondolataink. És mégis a granola mellett döntöttünk leginkább azért, mert ez egy praktikus, a legelfoglaltabb emberek életébe is beilleszthető étel, ami minden alkalommal új élményt tud okozni. A granolára "átvezető" kajaként gondolunk, ami az első lépés lehet egy egészségesebb étrend irányába. Jelenleg Quinoa & Pecan, iZöld Almás és kakaós ízekben kapható.

A granola mellett jelenleg Almachipset készítünk, melynek az a különlegessége, hogy a natúr verziónál sokkal ropogósabb és ízesebb, mivel 100%-os almasűrítménnyel karamellízaljuk Kap ezen kívül egy kis fahéjat és szezámmagot és semmi mást. Az ipari chipsekkel ellentétben nincs benne só, cukor, sőt még olaj sem, és természetesen semmilyen tartószítószer vagy ízfokozó sem. "

15241929_919032474898611_4750790740182938447_n.jpg

A granola egyébként igazi jolly joker. Ehetjük reggelire növényi tejjel, joghurttal, gyümölcsökkel, smoothiekkal, de akár önmagában is. A granola nem összekeverendő a müzlivel, bár hasonlítanak egymásra. Míg egy átlagos müzlit önmagában szinte lehetetlen megenni, a granola minden más nélkül, egy egészséges snackként is megálja a helyét. Szinte bármilyen desszertet még izgalmasabbá tud tenni, ahogy a reggeli szimpla zabkásából is egy igazi élményt varázsol:)

17309165_985413451593846_7726742420632229646_n.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása