PandArte

A fa és a gyanta gyönyörű párosítása

2017. május 29. - PandArte

Két fél egy egész! Igaz ez a házasságnál és sokszor az alkotói munkánál is:) Barbara és Levente különleges gyűrűket készítenek a fa és a gyanta párosításával. Mindegyik darab meseszép és teljesen egyedi!

picmonkey_collage_134.jpg

A L’arbre Design még csak idén februárjában alakult márka. A házaspár eredeti terve home dekor készítése volt, fából és műgyantából, az ékszer készítés úgymond ennek az előfutára. Komlós Barbara a BME Ipari termék-és formatervező szakán tanulta a szakmát, férje Gőgh Levente szintén a BME hallgatója volt. Mind a ketten régóta érdeklődnek a kézművesség iránt, Levente több éve modellezik, különböző szobrokat készít agyagból és más egyéb anyagokból, Barbara pedig a fa szerelmese már gyerekkora óta.

18057902_1695085807460364_8788696213849995840_n.jpg

17201313_1673921129576832_4489110485549671653_n.jpg

A l’arbre név az anyaghasználatra utalva a francia „fa” szóból ered. A gyűrűk alapját minden esetben egy különleges egzotikus fa adja. A fára ékszergyanta kerül ezután, ami gondos megmunkálással (színezés, csiszolás, polírozás) a végső formáját adja a gyűrűnek. Létezik a világon már ez a technika, de Európában csak ők készítenek ilyen gyűrűket, és gondosan figyelnek rá, hogy mások legyenek a már piacon lévő gyűrűktől. 

"A gyűrűket 100%-ban Levi készíti. Először a fát kell kialakítani a megfelelő formára (pl."erdős" gyűrűnél, először eltöri a fát, majd fogóval megtépkedi, hogy a megfelelő felületet kapja.), ezután kerül rá a műgyanta, amit utána formára csiszol több lépésben végül pedig polírozza. Ez egy nagyon hosszadalmas és bonyolult folyamat, mondhatni férfimunka. Egy gyűrűn a kiindulástól a végső formáig kb. egy hetet dolgozik." - meséli Barbi. 

" Én intézem eközben a marketinget, a fotózást, a Facebook és Instagram kezelését, emellett a tervezésben segítek, ötletelek, rajzolok, ő pedig megvalósít:) "
picmonkey_collage3_11.jpg

A nyári kollekció még csak tervekben létezik, de egészen ütős lesz, ezt ígéri Barbi. Teljesen más formai kialakításban gondolkodnak, de ez legyen még meglepi! A tavaszi kollekció darabjait a természet ihlette, úgy színeiben, mint belső világukban. Létezik a nőies, visszafogottabb, virágos verzió, mellyel céluk volt gyantába zárni a tavasz frissességét, lendületét, emellett viszont megtalálhatóak a misztikusabb, extrémebb darabok, amikben a türkizkék tenger, a lenyugvó nap vöröses fénye és a sarki fény színei köszönnek vissza.

picmonkey_collage7_5.jpgSzemélyesen jelenleg a Wamp-on és a DIP-en találkozhattok velük, de a gyűrűket a wonderLAB-ban és az új webshopjukban is megvásárolhatjátok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása