PandArte

Újra felhasználható vidám táskák a mindennapokra!

2019. július 04. - PandArte

Én nagyon szeretem a KIVIBAG táskáit, több is van már belőlük, így itt az idő, hogy Nektek is bemutassam ezeket a az egyedi tervezésű, újra felhasználható vidám darabokat! Vannak uzsonna- és snack táskák, hátizsákok és bevásárlást segítő fazonok, mutatom is a kedvenceimet!

kivibag.jpg

Bernscherer Andi a KIVIBAG-ek tervezője és két kamasz gyerek anyukája. Dekoratőrnek készült és amikor végzett a tanulmányaival, akkor kikerült a lipcsei képzőművészeti egyetemre, ahol grafikai tervezést és tipográfiát tanult. Az egyetem mellett grafikusként dolgozott, majd 8 év után, amikor a kisfia született, hazaköltöztek.

" Mivel kismamaként nehéz lett volna egy 8-10 órás grafikusi állást vállalni, próbáltam kreatívan tölteni az időm és otthonról mindenféle hasznos és mutatós holmit kezdtem készíteni. Ekkor fedeztem fel magamnak a viaszos vásznat, amiből újrahasználható tépőzáras szalvétákat és uzsonnás tasakokat is varrtam. Azt vettem észre, hogy ez egy olyan praktikus és hasznos termék amire minden háztartásban szükség lehet.

ke_szletfelto_lte_s.jpg

A kereslet egyre nőtt a tasakjaim iránt, így tovább gondoltam a dolgot. Az anyagbeszerzés egy idő után erős korlátok közé szorított, mert nem kaptam mindig olyan anyagot, ami tetszett volna és így született meg az ötlet, hogy saját tervezésű anyagot gyártsak. Ezen a ponton társultam 2 kedves barátnőmmel Pozna Anitával és Joláthy Krisztinával és egy ideig együtt keresgéltünk, kutattunk nyomtatási technológiák, alapanyagok után. Ekkor a Wamp design zsűrizte a termékeinket és elkezdtük őket a vásárokon értékesíteni. " - meséli Andi.

Eleinte mi volt a koncepció és mi változott azóta?

A cél már eleinte is a hasznos, praktikus, környezettudatos és nem utolsó sorban szép termékek előállítása volt. Hosszú időbe telt mire megtaláltuk a megfelelő alapanyagot és nyomtatási technológiát, ami aztán lehetővé tette az egyedileg tervezett minták nyomtatását. Ez nagy öröm és igazi fordulópont volt, kezdetét vette egy jóval kreatívabb munka. Azóta persze folyamatosan fejlődik a vállalkozás minden szinten, és bár idő közben a lányok ma más projekteken dolgoznak, én maradtam az eredeti koncepciónál és mára egyre gyorsuló tempóban zajlik a termékek és a vállalkozás továbbfejlesztése. 

skitzek2.jpg

werkfoto.jpg

snackesek-ligetinek.jpg

Miért olyan szuperek a KIVIBAG-ek?

A KIVIBAG-ek remek alternatívái az egyszer használatos, eldobható műanyag zacskóknak. Többféle méretben és kivitelben kaphatóak és nagyon sokrétű a felhasználásuk. Magunkkal vihetjük az tízórait, ebédet, uzsonnát, nasit az iskolába, kirándulásra, munkába, piknikezni, játszótérre vagy a strandra. Ugyanígy a pipere cuccokat is könnyen a magunkkal hordhatjuk benne, vagy használhatjuk pelenka, nedves törölköző, fürdőruha, naptej vagy egyéb olyan dolgok tárolására, amit nem szeretünk csak úgy a táskánkba dobni.

kivi_3_11.jpg

football-green_02.jpg

kivi_53.jpg

Emellett sokan használnak KIVIBAG-et tolltartóként, DIY szütyőként, vagy utazáskor ebben viszik a dokumentumaikat, repülőjegyet és hasonló fontos dolgokat. De ugyanígy lehet használni a tudatos vásárlásokhoz hazafelé, amikor nem szeretnénk egyszer használható zacskót hazavinni a gyümölcsnek, zöldségnek vagy kenyérnek amit éppen beszerzünk. Mérete praktikusan változtatható, ha kevesebb tartalom van benne csak kicsit lejjebb tekerjük a hevedert és máris csak fele akkora. Ha kiürül, kicsire összehajtható, így szinte alig foglal el helyet a táskában.

kivi_3_09.jpg

kivi_02.jpg

kivi_13.jpg

kivi_2_07.jpg

Milyen anyagból készülnek, kívül és belül?

Mostanra minden termék OEKO-TEX minősítésű poliészter vászonból készül, ami nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, és víztaszító tulajdonságának köszönhetően, nagyon jól igazodik a mai életmódhoz és a korábban említett felhasználáshoz. A termékpaletta folyamatosan bővül, most például olyan tasak szettet is készítettünk amit kimondottan bevásárláshoz terveztünk. Mivel szerencsére egyre nagyobb igény van a csomagolásmetes vásárláslásra, így segíteni tudunk azoknak, akik az újrafelhasználható megoldásokban hisznek és környezettudatosan szeretnék megvásárolni és hazavinni az élelmiszert.

Ezeket az anyagokat itthon vásárolod?

Az anyagokat magam tervezem. Fontosnak tartom, hogy egy széles, színes és vidám kollekcióból lehessen választani, és ezzel együtt egyediséget is sugározzanak  a termékek. Imádom az egyszerű és kevés színből álló, letisztult grafikákat és helyenként talán a skandináv design is “áthallatszik” néhány formán és mintán. Ihletet sokszor a növény és állatvilág ad, de szerepet játszanak az évszakok trendek is és néha a kislányom ötletei is :). 

Ki a célközönséged?

A célközönségünk szerencsére elég széles, hiszen a sok felhasználási mód mellett a minták is nagyon sokfélék, így szinte mindenki talál olyat ami tetszik neki. Persze elsősorban csajok vásárolnak nálunk. A fiús mintákon mindig sokat gondolkodunk és ez nem egyszerű feladvány. Minden javaslatot és tippet szívesen fogadunk :)

kivi_3_05.jpg

kivi_55.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása