PandArte

Fine dining ebédmenü a Szabadság híd lábánál!

2016. július 15. - PandArte

Az előző héten egy kicsit kikapcsolódtam:) A Nagymama vigyázott Árminra, én pedig örömmel fogadtam el Szauer Judit gasztro PR-os meghívását egy szuper étterembe, a Szabadság híd lábánál! 

picmonkey_collage_79.jpg

Az  Up & Down  egyszerre vagány és elgáns, igazi fúziós étterem, ahol találkozik a magyar, a francia és az ázsiai konyha, a fine dining és bisztró stílus, a laza hangulat és a professzionális szervíz. A konyha bátor és kísérletező, nem riadnak vissza a vagány megoldásoktól, és a molekuláris gasztronómiától sem. Budapest új találkozóhelye egyedülálló dizájnnal és folyamatosan megújuló, izgalmas étlappal várja a vendégeket a Fővám téren, a Szabadság híd lábánál, a Gellért hegyre néző panorámával. A séfek a legkiválóbb, legfrissebb alapanyagokból varázsolnak fantáziadús, olykor akár merész remekműveket a tányérokra.

img_3376.JPG

img_3379.JPG

13450287_1715467138702605_8145554362791658632_n.jpg

Pont úgy értem az étterembe, hogy még reggelizni is lehetett volna, de inkább a heti menüből választottam! Kíváncsi voltam milyen a narancsleves, a nyúlcomb céklával és polentával, valamint a sárgadinnye joghurt, cramble-lel:) Hát mondanom se kell, nem csak szépek, de nagyon finomak is! Tényleg bátor húzás ilyen fine dining ételeket feltenni heti menüként, de én csak ajánlani tudom a helyet, ha ínyencebb falatokra vágytok. Ár-érték arányban is szuper szerintem!

img_3381.JPG

picmonkey_collage1_23.jpg

img_3373.JPG

img_3375.JPG

Az étterem belső tere is érdekes, eklektikus, nagypolgári eleganciát idéző, kissé provokatív enteriőr. A falakon a míves stukkók maradványai, mellettük a “beázások” foltjai, a kristálycsillárokat kiegészítik a dróton, foglalatokon lógó lámpaizzók, a padlón elkopott mintázat, az oldalfalakon erodált burkolat, mindenféle illetéktelen behatoló falfirkái… Ezek persze mind-mind mesterséges látványelemek, a gondos tervezés részletei :)

img_3380.JPG

_dsc2321.jpg

updown91808.jpg

Az alsó szint a múlt ipari világát idézi, füstöt, kormot okádó gépeivel, gőzöket eresztő csöveivel, „amperszagot” árasztó villamos kapcsolóival. A bárpult a régi boltok kirakatát védő hullámlemez redőnyökből készült, az irodaajtó pedig egy valódi börtöncelláról lett leszerelve. A hátsó sarokban motorbicikli blokkjából kialakított kompresszor, s egy teherlift ajtaja zárják a látványt...szóval van mit nézni bőven:) Az alsó szint egyébként ősztől lesz ismét az igazi, addig sokkal inkább a szuper nagy teraszt, és a fenti, levegős részt ajánlom!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása